Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Καταδικάζει την ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση

«Την ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της δημοκρατίας της Κούβας ενός κυρίαρχου κράτους - μέλους του ΟΗΕ» καταδικάζει με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επονομαζόμενης "Επιτροπής Βοήθειας για μια Ελεύθερη Κούβα" που μοναδικό σκοπό έχει, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, "την επιτάχυνση της ημέρας ανατροπής της επαναστατικής κυβέρνησης", ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ στην Αβάνα μεταφέρει ή συμβάλλει στη μεταφορά επιστολών και δεμάτων που περιέχουν χρήματα προς τους λεγόμενους δήθεν αντιφρονούντες, με στόχο τη δημιουργία προκλήσεων και την προώθηση εκτεταμένων ταραχών και δολιοφθορών», σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Καταλήγοντας προσθέτει ότι «αυτή η χωρίς προσχήματα επιθετική ενέργεια όπως και οι τόσες άλλες, που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία των διεθνών σχέσεων των κρατών, ο ηρωικός κουβανικός λαός συσπειρωμένος γύρω από την κυβέρνησή του και με τη βοήθεια της διεθνούς αλληλεγγύης είναι έτοιμος να την αποκρούσει όπως συμβαίνει κάθε φορά. Λαοί και κινήματα συστρατεύονται στον πανανθρώπινο αγώνα του».

«Βομβαρδίστε» με μηνύματα τον Λευκό Οίκο

Οργανώσεις αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο καλούν τους φίλους της Κούβας να «βομβαρδίσουν» το Λευκό Οίκο με ηλεκτρονικά μηνύματα (comments@whitehouse.gov, vicepresident@whitehouse.gov και φαξ στο 001.660.202.456.2461) για την υπεράσπιση της Κούβας, της Επανάστασης και του κουβανικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ