Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ανησυχίες» για τον Πολιτισμό...

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού με θέμα «Κατάρρευση του συστήματος προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας». Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον Πολιτισμό, Μαρία Δαμανάκη, έσπευσε να τα κάνει πιο «λιανά» ως προς το τι ακριβώς «ανησυχεί» το ΠΑΣΟΚ.

Ετσι μάθαμε ότι το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται, επειδή, «ενώ ουσιαστικά είμαστε μέσα στο καλοκαίρι, τα Μουσεία της χώρας κλείνουν όλα στις 3 το μεσημέρι» και «ο τουρισμός της χώρας μας θα υποστεί ένα σοβαρότατο πλήγμα». «Αυτό σημαίνει πρακτικά (...) ότι παραδείγματος χάρη, κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει εγκαίρως τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, διότι μέχρι να κατέβει το κρουαζιερόπλοιο και να μεταφερθούν οι ενδιαφερόμενοι, ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει».

Βέβαια, στην ίδια δήλωση, αλλά και στην Ερώτηση, υπάρχουν και μερικές «τουφεκιές» για την εγκατάλειψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αλλά αφού είναι έτσι, θα περίμενε κανείς από την κ. Δαμανάκη να ενοχληθεί και από το γεγονός ότι όλες τις χρονιές - και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - τις χιλιάδες κενές θέσεις των αρχαιοφυλάκων κατά τη θερινή περίοδο τις κάλυπταν οι «δουλοπάροικοι» των διαφόρων προγραμμάτων εργασιακής ομηρίας. Αυτό θα γίνει και φέτος. Απλά το ΥΠΠΟ άργησε και μάλλον άρχισαν οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις να «γκρινιάζουν».

Αλλά και στην Ερώτηση, το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, όποτε δεν είναι προκλητικό, όταν αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις στο ΥΠΠΟ, γεγονός που από μόνο του αποτελεί θράσος για ένα κόμμα που έκανε καθεστώς την εργασιακή ομηρία και έστρωσε «λεωφόρους» εκμετάλλευσης στη ΝΔ. Ετσι, φτάνει να λέει ότι «τελικά, στο ΥΠΠΟ έχει αντιστραφεί η λογική στις προσλήψεις προσωπικού. Κανόνας είναι ο έκτακτος και εξαίρεση ο μόνιμος. Εκατοντάδες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές και δεν προκηρύσσονται και μόνος δρόμος, όταν τα πράγματα φθάνουν στο μη περαιτέρω, είναι οι εξαγγελίες για προσλήψεις εκτάκτων»!

Οι τελευταίοι οφείλουν πλέον να βγάλουν τα συμπεράσματά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ