Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την οργανωμένη δράση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ τις οργανωμένες κοινωνικές δραστηριότητες οι Ελληνες, διαπιστώνει σε έρευνά της η ΕΣΥΕ...

Μόνο που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει και μιαν αιτιολογία για τα συμπεράσματα αυτά. Οσο ισχύουν...

Τα μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν σαν να έχει ο κόσμος μιαν έμφυτη απέχθεια προς τις κοινωνικές δραστηριότητες. Σαν να είναι θέμα ...Ντι Εν Εϊ.

Λες και οι τηλεοράσεις προβάλλουν τη συλλογική διεκδικητική δράση ως πρότυπο και όχι τον άκρατο και αχαλίνωτο ατομισμό.

Σαν να είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να δημιουργηθεί ένα σωματείο σε μια επιχείρηση ή σαν να διευκολύνεται η συνδικαλιστική δράση.

`Η, μήπως, οι λογικές που προτείνει η κυρίαρχη ιδεολογία στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, στον τρόπο ζωής βασίζονται στη συλλογικότητα;

Φυσικά, ακόμα κι όταν οι Ελληνες συμμετέχουν σε «κοινωνικές δραστηριότητες» και κινητοποιούνται (είτε ενάντια στους πολέμους του ΝΑΤΟ, είτε διεκδικώντας τα δικαιώματά τους), βλέπουμε πώς αντιμετωπίζονται.

ΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ που είναι εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Κατέθεσαν Επερώτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, γιατί δεν υπάρχουν δρομολόγια...

Αγχώνονται για τους νησιώτες και το πώς περνάνε. Δεν μπορούν να κοιμηθούν...

Το ΠΑΣΟΚ - λένε - τα 'χε κανονίσει όλα μια χαρά, μέχρι που ήρθε η ΝΔ και τα αποδιοργάνωσε, με αποτέλεσμα τώρα οι εφοπλιστές να μη βάζουν καράβια.

Το μόνο που ξεχνάνε να αναφέρουν είναι πως αμφότεροι αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ. Αυτή που λέει πως οι εφοπλιστές είναι ελεύθεροι να βάζουν δρομολόγια όπου θέλουν και όποτε θέλουν.

Κι αυτά τα ξέρουν καλύτερα από όλους οι νησιώτες, που - το χειμώνα ιδίως - μαυρίζει το μάτι τους για να δουν πλοίο. Οποιος κι αν κυβερνάει κι ό,τι συμφωνίες κι αν κάνει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ