Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Κι αν λείπει, είναι πάντα εδώ...

Σα να μην έλειψε μια μέρα... Τι κι αν πέρασαν τρία χρόνια απ' το θάνατό του, ο Χαρίλαος Φλωράκης παραμένει ζωντανός στις μνήμες και στις καρδιές μας και η προσφορά του στο λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα παραμένει αστείρευτη πηγή διδαγμάτων για τους νεότερους αγωνιστές.

Στον κομμουνιστή αγωνιστή, που δεν τσιγκουνεύτηκε την προσφορά στον αγώνα για την προκοπή του λαού και του τόπου, στον Χ. Φλωράκη, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώθηκε χτες βράδυ από την ΚΕ του ΚΚΕ στο Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» στο Χαλάνδρι, ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος που ο ίδιος υπηρέτησε έως την τελευταία μέρα της ζωής του.

Για τη ζωή και το έργο του Χαρίλαου Φλωράκη μίλησαν οι: Μιχάλης Βαρδάνης, αντιστράτηγος ε.α., Κώστας Καζάκος, βουλευτής του ΚΚΕ - ηθοποιός, Παναγιώτης Κρητικός, πρώην α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργης Μωραΐτης, δημοσιογράφος - συγγραφέας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, και του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα Γ. Πρωτούλη.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Ν. Κουρκούνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, ότι στα τρία χρόνια απ' το θάνατο του Χ. Φλωράκη κι άλλοι παλαίμαχοι έφυγαν βιολογικά από κοντά μας. Σήμερα, υπογράμμισε, σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για το Κόμμα. Χάρη στην προσφορά τους το ΚΚΕ έχει ρίξει βαθιές ρίζες στο μέλλον. Στο πρόσωπο του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη τιμούμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ