Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ... «Το βραβείο αυτό είναι ένα συλλογικό βραβείο που απονεμήθηκε εξ ημισείας στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή και στον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Αλ. Γκορ» (ο Χ. Ζερεφός για το Νόμπελ Ειρήνης που μοιράζεται με άλλους Ελληνες συναδέλφους του και τον Γκορ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: «Χρησιμοποιείται ευρύτατα το ηλιέλαιο που κατά χιλιάδες τόνους έρχεται στην Ελλάδα από την Ουκρανία με βυτιοφόρα πλοία. Είναι στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες τα πατατάκια, τα γαριδάκια, τα κρουασάν, οι τυρόπιτες, τα γεμιστά μπισκότα και οι γεμιστές σοκολάτες, αλλά και μια σειρά από κονσερβοποιημένα τρόφιμα και μαργαρίνες που γίνονται με σπορέλαια» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΚΙΕΣ: «Ο Μέρλιν είναι ο πρώτος Ινουίτ που πήγε να πολεμήσει στο Ιράκ. Από τους πάγους, βρέθηκε στην έρημο και σήμερα είναι νεκρός - όχι από σφαίρα, ούτε από βόμβα αλλά από το ίδιο του το χέρι (...) Ο Μέρλιν βγήκε ζωντανός από τις μάχες και επέστρεψε για να μείνει ένα διάστημα στο χωριό του (...) Οταν έπρεπε να παρουσιαστεί και πάλι αποφάσισε να μείνει στο Τσεβάκ και να χαρακτηριστεί ανυπότακτος (...) "Πριν από δύο βδομάδες με αναζήτησε ένας κοινός φίλος, από το χωριό. Ο Μέρλιν ήταν νεκρός... Ανησυχούσα μήπως τον σκοτώσει ο πόλεμος. Δεν πίστευα ποτέ ότι ο πόλεμος μπορούσε να τον σκοτώσει και μέσα στο σπίτι του» (η αφήγηση από τον δάσκαλο των Ινουίτ Σόρεν Βιρτ / ΤΑ ΝΕΑ).

ΑΣΕ, ΠΟΥ ΓΕΛΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ... «Τα μισά καρδιαγγειακά επεισόδια μπορούν να προληφθούν. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η διακοπή του καπνίσματος διατηρούν τις αρτηρίες καθαρές. Οι Ελληνες δε συμμεριζόμαστε όμως την οδηγία αυτή καθώς είμαστε ο πιο παχύσαρκος λαός στην Ευρώπη και έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών» (ένα ακόμα ρεπορτάζ από τη βιομηχανία των καρδιολόγων / ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ