Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Αύριο η κινητοποίηση για τους εποχικούς

Επίκαιρη Ερώτηση για την ασφάλισή τους στο ΙΚΑ κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Συγκέντρωση ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει την ανασφάλιστη εργασία στις μεταποιητικές επιχειρήσεις και να χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους εργοδότες, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, και τα Σωματεία Διαλογής και Ψύξης, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών «Κλωθώ». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης και κινητοποίηση έξω από το κατάστημα του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το νόμο 3518/06 που αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το ΙΚΑ και μάλιστα αναδρομικά, εξαιρούνται από την ασφάλισή τους στο Ιδρυμα όσοι εργαζόμενοι έχουν κύριο ασφαλιστικό φορέα τον ΟΓΑ και απασχολούνται εποχιακά για 6 μήνες το χρόνο σε επιχειρήσεις οι οποίες μεταποιούν ή τυποποιούν και διακινούν προϊόντα εδάφους.

Κατάπτυστο και σκανδαλώδες χαρακτηρίζει το νομοθέτημα της κυβέρνησης το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει ωμά και προκλητικά ότι είναι υπηρέτης των βιομηχάνων, αφού νομοθετεί κατά παραγγελία των εργοδοτών παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας που υποχρεώνει τον κάθε εργοδότη να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους που απασχολεί με εξαρτημένη σχέση εργασίας».

Και ξεκαθαρίζει ότι το Εργατικό Κέντρο Νάουσας μαζί με τα σωματεία θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι κατάπτυστοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να μη νομιμοποιηθεί η ανασφάλιστη εργασία.

Για το ίδιο ζήτημα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Απασχόλησης, απαιτώντας να αποσυρθεί η σχετική εγκύκλιος, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μιας από τις πιο φτωχές κατηγορίες εργαζομένων της χώρας και να υπάρξει σχετική προσαύξηση στη σύνταξη όσων ασφαλίζονται και στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ