Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΑΡΤΑΣ
Τιμή και δόξα στον κομμουνιστή πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ

Με μαζική συμμετοχή αγωνιστών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΠΟΑΟ για την 63η επέτειο από τη δολοφονία του Αρη Βελουχιώτη

Από την εκδήλωση στη Μεσούντα
Από την εκδήλωση στη Μεσούντα
Στη Μεσούντα του Δήμου Αθαμανίας στην Αρτα, στον τόπο θυσίας του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη, από τη δολοφονία του οποίου συμπληρώνονται φέτος 63 χρόνια, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, προς τιμήν του λαϊκού αγωνιστή.

Αγωνιστές της Αντίστασης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και της Εθνικής Αντίστασης, μαζί με κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές από την Ηπειρο και άλλες περιοχές ήταν εκεί, στο μνημείο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, για να αποτίσουν φόρο τιμής. Για να διαμηνύσουν τη συνέχιση των αγώνων για τη δικαίωση των οραμάτων και ιδανικών για τα οποία ο Αρης Βελουχιώτης, ως σπλάχνο από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, μαζί με χιλιάδες άλλους συναγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αγωνίστηκαν βάζοντας ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους.

Σε αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα, την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στους ξένους και εγχώριους δυνάστες καθοδηγητής και αιμοδότης του οποίου ήταν το ΚΚΕ, όταν το σύνολο του αστικού κόσμου εγκατέλειπε το λαό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, εκ μέρους της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαϊωάννου. Επισήμανε τη συστηματική και απεγνωσμένη προσπάθεια από την αστική τάξη, σοσιαλδημοκράτες και λογής οπορτουνιστές να μειώσουν το ρόλο του ΚΚΕ, να σπείρουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, συκοφαντώντας και διαστρεβλώνοντας όσα συνέβησαν την περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και του Εμφυλίου.

«Δεν μπορούν να χωνέψουν, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι το ΚΚΕ παρά τα αντικομμουνιστικά μνημόνια, την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται, δεν αποκηρύσσει την ιστορία του, δεν υπογράφει "δήλωση μετανοίας"».

«Μπορεί η δεκαετία 1940-1950 να έληξε με τη στρατιωτική νίκη των Αγγλοαμερικανών ιμπεριαλιστών και της αστικής τάξης της χώρας μας, όμως για τους κομμουνιστές σε τίποτε δε μειώνεται η αξία αυτής της πάλης του λαού μας. Ισα ίσα, το πείσμα μας δυναμώνει και με νέα πείρα οργανώνουμε την πάλη μας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, δίνουμε νέα πνοή στον αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα», υπογράμμισε ο ομιλητής.

Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ ο πρόεδρος Χρήστος Τζιντζιλώνης, στην ομιλία του αναφέρθηκε σε σταθμούς δράσης και μάχες της ΕΑΜικής Αντίστασης με τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες στους οποίους ο Αρης Βελουχιώτης, ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ, πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, πρωτοστάτησε.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης εκπρόσωπος του Δήμου Αθαμανίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ από την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ και τα αντίστοιχα Παραρτήματα Αρτας, Αγρινίου, Μεγάρων, το Σωματείο τραυματιών και θυμάτων γερμανικής κατοχής «Φοίνικας», από τις ΝΕ Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, το Συμβούλιο Περιοχής ΒΔ της ΚΝΕ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ