Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Πλήγμα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από ΖΗΜΕΝΣ

Ο αντίκτυπος του σκανδάλου ΖΗΜΕΝΣ στο πολιτικό σκηνικό και η «σφυγμομέτρηση» της «κοινής γνώμης» στα διάφορα σενάρια, αποτελούν αντικείμενο της νέας φουρνιάς δημοσκοπήσεων που «βγαίνουν στον αέρα».

Διάχυτη είναι η αίσθηση πως το σκάνδαλο με τις μίζες αφορά και πλήττει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά η ιδέα δημιουργίας νέου κόμματος δε συναντά μεγάλη ανταπόκριση ούτε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Αντίθετα, προωθούνται ιδέες για χρηματοδότηση των κομμάτων «όπως Αμερική»...

Η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 71,5%) των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, θεωρεί ότι η υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα και θα πλήξει το μεν ΠΑΣΟΚ κατά 75,1% και τη ΝΔ κατά 59,9%. Επίσης το 56,3% πιστεύει ότι «σίγουρα» μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ οι μίζες στις οποίες αναφέρθηκε ο Θ. Τσουκάτος. Στη δημοσκόπηση «ανιχνεύεται» πολλαπλώς το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων, με το 61,9% να πιστεύει ότι οι ανάγκες των κομμάτων μπορούν να καλυφθούν από την κρατική επιχορήγηση. Σε άλλη ερώτηση, το 57,4% συμφωνεί με την άποψη για «ελεύθερες χορηγίες από ιδιώτες ή επιχειρήσεις προς τα κόμματα, υπό την προϋπόθεση της επίσημης ανακοίνωσης των χορηγών».

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ κινούνται πτωτικά, συγκεντρώνοντας από κοινού κοντά στο 55%... Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,9%, το ΠΑΣΟΚ 25,1%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, ο ΛΑΟΣ 4%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 14,3%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Μάη, ήταν: ΝΔ 31,1%, ΠΑΣΟΚ 28%, ΚΚΕ 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 14,1%, ΛΑΟΣ 4,1%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ