Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανατριχίλα...

Η ανατριχιαστική είδηση ότι δύο νεαρές γυναίκες, 20 και 27 χρόνων, ήταν έγκλειστες και υποχρεώνονταν από δύο άτομα σε ενέσιμη φαρμακευτική αγωγή για να παράγουν περισσότερα ωάρια, τα οποία πωλούνταν (από 600 έως 2.000 ευρώ) στην «αγορά», δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η σαπίλα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος.

Την ώρα, δηλαδή, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να διευκολύνουν τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Την ώρα που η φύση τίθεται όλο και περισσότερο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Την ώρα που η επιστήμη θα μπορούσε να γίνει αρωγός και σύμμαχος, νικώντας ασθένειες οι οποίες παλιότερα ήταν μοιραίες. Αντί να γίνονται πράξη όλα αυτά, η ζωή, η υγεία, η τεχνολογία και η επιστήμη τίθενται στην υπηρεσία του κέρδους. Τίθενται στην υπηρεσία δραστηριοτήτων που ξεφτιλίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας, με σκοπό κάποιοι να κερδίσουν χρήματα. Και επιπλέον, σε τέτοιες συνθήκες, οι άνθρωποι φτάνουν να πουλούν ακόμα και την ψυχή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο συγκλονιστικά, αλλά είναι κυρίως τραγικά. Και όσο οι τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις υπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα και όχι τον άνθρωπο, τέτοια φαινόμενα όχι μόνο δε θα σταματήσουν, αλλά θα διογκώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ