Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τα γεγονότα στην επιχείρηση «Lady Fashion»

«Η εργοδοσία της LADY FASHION χρησιμοποιεί την τακτική του στυγερού εγκληματικού αρκουδιάρη, που προκειμένου η αρκούδα να ανταποκριθεί στις εντολές του, τη δέρνει και τη βασανίζει αλύπητα», σημειώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τα γεγονότα στην επιχείρηση του Βοτανικού και καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, «που έχει έγνοια για να προστατεύει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας, χτυπώντας τα δικαιώματα των μεταναστών».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ότι οι καπιταλιστές προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη τους, φτάνουν μέχρι το σημείο του ξυλοδαρμού και της βιαιοπραγίας κατά των εργαζομένων μεταναστών, όπως έκαναν και στη συγκεκριμένη βιοτεχνία. Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος κόντρα στην εργοδοσία και τα κόμματά της, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να πείσει το λαό ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος».

«Για τις ταξικές δυνάμεις, για το ΠΑΜΕ, ο δρόμος της ανάδειξης του ποια πολιτική γεννάει τα προβλήματα, ο δρόμος της ρήξης με το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο είναι μονόδρομος», τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Οι τακτικές των διαφόρων "φόρουμ" και αντιρατσιστικών οργανώσεων, που κλαίνε για τα προβλήματα των μεταναστών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ηθικούς αυτουργούς, που οδηγούν εκατομμύρια εργάτες σ' όλη τη γη στη δύσκολη επιλογή της μετανάστευσης ή της "λαθρομετανάστευσης", δε συμβάλλουν στην ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Αντίθετα, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και τους μετανάστες, ώστε να ξεχνούν τον κυρίαρχο αντίπαλό τους που είναι η πολιτική της ΕΕ, η πολιτική του κεφαλαίου. Τα δάκρυα που πιθανόν προκαλούνται από την περιγραφή των γεγονότων δεν αλλάζουν καμία κατάσταση. Αντίθετα, η ισχυροποίηση του ταξικού μετώπου είναι καρφί στην καρδιά των καπιταλιστών».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα. Τους ντόπιους εργάτες και εργάτριες, τα ταξικά συνδικάτα σε κοινό αγώνα κόντρα στον κοινό αντίπαλο. Κόντρα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των εκπροσώπων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ