Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερώτηση και στην Κομισιόν από το ΚΚΕ

Τη βαρβαρότητα των επιχειρήσεων σε βάρος των μεταναστών εργαζομένων κατήγγειλε χτες με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζομένων μεταναστών στη βιοτεχνία ιματισμού «Lady Fashion». Ο ευρωβουλευτής του KKE, στην Ερώτησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«H γενικότερη πολιτική κατά των μεταναστών και η "ασυλία" των επιχειρήσεων δημιουργεί καταστάσεις βαρβαρότητας κατά των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βιοτεχνία ιματισμού, όπου η εργοδοσία αντιμετωπίζει με τρομοκρατία και ωμή χρήση βίας τους εργαζόμενους που αντιδρούν στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα, εμποδίζει με κάθε τρόπο την παρέμβαση του συνδικάτου. Αρκετοί εργαζόμενοι δέχτηκαν επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας με σωλήνες και ξύλα, επειδή δεν πήγαν να δουλέψουν την Κυριακή. Στη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τους ξυλοδαρμούς, η εταιρεία δήλωσε ότι τους διώχνει όλους από τη δουλειά. Ανάλογο κρούσμα βίας συνέβη και στο παρελθόν, όταν εργαζόμενος μετανάστης ζήτησε τα δεδουλευμένα».

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης καλεί την Επιτροπή να απαντήσει αν «καταδικάζει αυτές τις ενέργειες καθώς επίσης και την παρεμπόδιση δράσης των συνδικάτων που γενικεύεται εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής που ακολουθείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ