Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Βήματα διαλόγου στα «κρυφά»

Στα «κρυφά» προχωρά η ελληνοτουρκική συζήτηση για την εγκατάσταση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Χτες στην Αθήνα συναντήθηκαν οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να καταλήξουν σε ένα κοινό κατάλογο με ΜΟΕ τα οποία θα συζητούσαν οι δύο πλευρές στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Αργά χτες το βράδυ, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε γνωστό, ότι η συζήτηση δεν προχώρησε σε τέτοιο βάθος, αλλά περιορίστηκε σε μια «γενική επισκόπηση» της κατάστασης και κυρίως στους τρόπους υλοποίησης των συμφωνιών για τα θέματα χαμηλής πολιτικής που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Οπως υποστηρίζουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η συζήτηση των δύο πλευρών για τα ΜΟΕ θα συνεχιστεί και μετά από δεκαπέντε μέρες στη συνάντηση που θα έχουν οι Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζεμ όπου θα πραγματοποιηθεί το αποφασιστικό βήμα που θα οδηγήσει τις δύο χώρες στη συζήτηση υπό τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ.

Αλλωστε στην Αθήνα όλα είναι έτοιμα και στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει ομοφωνία, για τους χειρισμούς σε αυτό το θέμα. Οπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο του και στο υπουργείο Εξωτερικών, έτσι ώστε να υπάρχει αρραγές «μέτωπο» κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ