Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Ποτέ εφοπλιστής δεν έκατσε στο σκαμνί»

Για τον αμφισβητούμενο ρόλο του Ελληνικού Νηογνώμονα και τις τρελές αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ο Θανάσης Σταματόπουλος, πρόεδρος επί σειρά ετών της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, δήλωσε χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,41», στην εκπομπή «Διατάραξη κοινής Ησυχίας», τα παρακάτω:

«O Ελληνικός Νηογνώμονας δεν είχε και δεν έχει καλό όνομα και δυστυχώς συνεχίζεται η ίδια ιστορία χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από την πολιτεία, ώστε να έχει αξιοπιστία στα πιστοποιητικά που δίνει. Πάντα δέχονταν πιέσεις και παρεμβάσεις από το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Οι προδιαγραφές που θέτει ο Ελληνικός Νηογνώμονας είναι πιο ελαστικές, με αποτέλεσμα να δέχεται με ανοιχτές αγκάλες, πλοία που άλλοι νηογνώμονες (όπως ο Γαλλικός) διώχνουν, αποβάλλουν, επειδή αρνούνται να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές.

Εχουμε περιπτώσεις (π.χ. «Αϊρον Αντώνης», «Δύστος») που ήταν στο Γαλλικό Νηογνώμονα και διαγράφηκαν, ενώ ο Ελληνικός Νηογνώμονας τους έδωσε πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, αλλά στο πρώτο ταξίδι βούλιαξαν.

Αυτό που ζητάνε σήμερα οι εφοπλιστές είναι να απελευθερωθεί το όριο ηλικίας και να καθορίζουν αυτοί πότε ένα πλοίο θα αποσυρθεί. Πάντα επιχειρούν να τα φορτώσουν στο "ανθρώπινο λάθος" τόσο από τους εφοπλιστές όσο και από την πολιτεία. Ποτέ δεν έχει κάτσει εφοπλιστής στο σκαμνί, που είναι ο κύριος υπεύθυνος. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση επικρατεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ