Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα ελεγχθούν τα επιβατηγά πλοία

To μαζικό έγκλημα που συντελέστηκε από την εφοπλιστική ασυδοσία, ελέω της κυβέρνησης, στο «Εξπρές Σαμίνα», κινητοποίησε τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες επωμίζονται τώρα τη σοβαρή ευθύνη να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να συμβάλουν στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Στο στόχαστρό τους, εκτός από τη διακρίβωση των αιτίων του φοβερού ναυαγίου, βρίσκεται και η αξιοπλοΐα των δεκάδων σκαφών που οργώνουν καθημερινά τις ελληνικές θάλασσες, μεταφέροντας προς και από τα νησιά μας χιλιάδες ανύποπτους επιβάτες.

Ειδικά για το δεύτερο αυτό ζήτημα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών έδωσε από προχτές αργά το βράδυ κατεπείγουσα παραγγελία στους προϊσταμένους των εισαγγελιών Πρωτοδικών της Αθήνας και της Χαλκίδας, να ζητήσουν από τα λιμεναρχεία της αρμοδιότητάς τους να πραγματοποιήσουν εκτάκτους ελέγχους για την αξιοπλοΐα όλων των επιβατηγών πλοίων που ταξιδεύουν στο Αιγαίο. Αν από τους ελέγχους διαπιστωθεί ότι σε κάποια πλοία δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος (αν παρατηρηθούν παρατυπίες, ελλείψεις ή ακαταλληλότητα των σωστικών μέσων), ο κ. Καράμπελας ζητά να απαγορεύεται ο απόπλους τους και να κινείται η ποινική διαδικασία εναντίον των υπευθύνων εταιριών.

Ας ελπίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι θα είναι ουσιαστικοί και μακριά από τα χνάρια εκείνων, που είχαν χαρακτηρίσει «αξιόπλοο» το πλωτό φέρετρο των Σφηνιά - Βικάτου - Κληρονόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ