Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζητάνε και τα ρέστα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΗΛΑΔΗ, αν καταλάβαμε καλά, χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έψεξε όλον τον κόσμο, διότι τόλμησε να διανοηθεί (πόσο, μάλλον, να εκφράσει κάτι τέτοιο) πως υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία του «Σαμίνα»!

Ζητούνται, λέει, ανθρωποθυσίες, ενώ θα έπρεπε να είμαστε, τουλάχιστον, ικανοποιημένοι από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης. Ποιες αντιδράσεις εννοεί; Επειδή, λέει, ...συμβούλεψε τους εισαγγελείς να πραγματοποιήσουν έρευνα. Κάτι, δηλαδή, που οι άνθρωποι θα έκαναν, ούτως ή άλλως.

Επίσης, επειδή έκανε ...τα αυτονόητα, δηλαδή να στείλει -όταν και όπως τις έστειλε - τις δυνάμεις του Λιμενικού και του Ναυτικού, για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης.

Εν ολίγοις, πρέπει και να τους ...ευχαριστήσουμε κι από πάνω, επειδή ...λειτούργησε στοιχειωδώς ο κρατικός μηχανισμός και δεν έμεινε πλήρως αδρανής!

Οσο για τον Χρήστο Παπουτσή, τι να πούμε; Κάτι ευρωπαϊκές οδηγίες, περί προστασίας των πλοίων και ασφάλειας των επιβατών δεν τις ...είδε και γι' αυτό, ούτε ελέγχονται ούτε εφαρμόζονται.

Τις οδηγίες, όμως, για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και του ΟΛΠ, όταν μας ήρθαν στην Ελλάδα, όχι μόνο τις είδαν, αλλά έσπευσαν με περισσή σπουδή να τις υλοποιήσουν. Οπως γίνεται τώρα και με τις οδηγίες για την άρση του καμποτάζ.

Βλέπετε, αυτές είναι επείγουσες υποθέσεις. Αλλο πράγμα η ασφάλεια των επιβατών, άλλο πράγμα η ασφάλεια των συμφερόντων των εφοπλιστών. Είναι φανερό.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ δήλωσαν χτες οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την αρνητική απόφαση των Δανών για την εισαγωγή τους η όχι στο ΕΥΡΩ! Δε λέμε με το δίκιο τους αυτοί, αλλά και οι Δανοί δεν είναι χαζοί...

Βλέπουν τι συμβαίνει και πώς είναι τα πράγματα στις υπόλοιπες χώρες που έμπλεξαν σ' αυτήν την ιστορία... Αλλωστε, ας μην ξεχνούν ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου έγιναν δημοψηφίσματα για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, ουσιαστικά, ένας στους δυο είπε ΟΧΙ. Δεν υπάρχει η ομοφωνία που θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ