Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
Να έχουμε λόγο στην ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών

Την ανάληψη αρμοδιοτήτων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στις θαλάσσιες μεταφορές, ζητά ο Θ. Κατριβάνος, πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχης Αθήνας - Πειραιά, με γραπτή δήλωσή του προς τους αντίστοιχους Νομάρχες Κυκλάδων και Σάμου. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το τραγικό συμβάν του ναυαγίου του ΕΓ/ΟΓ "Σαμίνα" έξω από το λιμάνι της Πάρου, βύθισε σε πένθος τις οικογένειες των πολλών θυμάτων και έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς την αξιοπιστία των μέσων θαλάσσιων μεταφορών, των φορέων εκμετάλλευσής τους αλλά και του αυστηρού ελέγχου τους εκ μέρους των οργάνων της πολιτείας.

Συναισθανόμενοι τη μεγάλη οδύνη των οικείων των θυμάτων και αναλογιζόμενοι τον αποφασιστικό ρόλο τον οποίο πρέπει να έχουμε στην ασφαλή μετακίνηση των επιβατών - συμπολιτών μας με κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς και εν προκειμένω της ναυσιπλοΐας, σάς παρακαλούμε να φροντίσετε να ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας, αφ' ενός για την ανακούφιση και υποστήριξη των οικείων των θυμάτων και αφ' ετέρου για την αφ' εξής ασφαλή ακτοπλοϊκή μεταφορά των επιβατών.

Επίσης είναι χρήσιμο να καταθέσετε τις προτάσεις σας προς την Ενωσή μας για τις αρμοδιότητες τις οποίες πρέπει να έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ