Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τσέπωσαν «ζεστό χρήμα»

Μια ο Βερελής (του ΠΑΣΟΚ) μια ο Λιάπης (της ΝΔ) ως ταγοί του υπουργείου Μεταφορών έδιναν μποναμάδες στους λεωφορειούχους και ταυτόχρονα διέγραφαν βεβαιωμένες οφειλές του ΚΤΕΛ προς το Δημόσιο. Μέχρι τον Αύγουστο του 2005 και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν ενισχύσει οικονομικά τους λεωφορειούχους για την αντικατάσταση του στόλου με 88 εκ. ευρώ, ενώ ο Μ. Λιάπης στις 26.1.2007 διέγραψε με νόμο 7 εκ. ευρώ βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο.

Κι όμως οι λεωφορειούχοι αδίστακτα αποφάσισαν να μη μεταφέρουν με μειωμένο - κατά 50% - εισιτήριο τα άτομα με ειδικές ανάγκες απ' τις 15.7.2008, επειδή δεν υπογράφτηκε η νέα προγραμματική συμφωνία με την κυβέρνηση. Εχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση της συμβιβασμένης ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας των ΑμΕΑ - που στα λόγια ξελαρυγγιαζόταν από ...αγανάκτηση, αλλά στην πράξη ζητούσε να τους πληρώσει η κυβέρνηση - οι λεωφορειούχοι συμφώνησαν χτες με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών και οι κάρτες, που θα ανανεωθούν ή θα εκδοθούν το φθινόπωρο (αρχής γενομένης την 1η Σεπτέμβρη), θα ισχύουν και εντός του 2009, μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων. Δηλαδή, και πάλι οι λεωφορειούχοι τσέπωσαν ζεστό χρήμα στο όνομα των ΑμΕΑ.

Αυτή, βέβαια, είναι η κατάληξη της ιδιωτικοποίησης συγκοινωνιών και δείχνει πόσο αναγκαίες είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα μετακίνησης με φτηνά εισιτήρια για τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ