Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κάντε το μεγάλο βήμα μαζί με το ΚΚΕ»!

Αδικος κόπος να πιστεύουν ότι μπορούν να εκβιάσουν το ΚΚΕ, τόνισε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ομιλία του στη Δράμα, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους

Περιοδεία στο νομό Δράμας πραγματοποίησε, χτες Παρασκευή, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Δράμας. Ο Γ. Μαρίνος, με κλιμάκιο του ΚΚΕ που τον συνόδευε, επισκέφθηκαν, το πρωί, το Δασαρχείο και αργότερα είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο Δράμας με τη διοικητή του ιδρύματος και το σωματείο εργαζομένων. Μετά το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια συναντήθηκε με το προεδρείο του Σωματείου «Μακεδονικές Βιομηχανίες Μετάλλου». Τέλος, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φωτολίβους.

Μιλώντας στη βραδινή συγκέντρωση στην πόλη, ο ομιλητής αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για την αντιμετώπισή τους σε όφελός τους.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στη δράση του ΚΚΕ, ο ομιλητής τόνισε, ανάμεσα στα άλλα:

«Την ώρα που οργιάζουν τα σκάνδαλα και η διαφθορά με πρωταγωνιστές τα κόμματα του δικομματισμού, το ΚΚΕ συζητάει με το λαό, παρεμβαίνει για κάθε πρόβλημα, αναπτύσσει μια σημαντική δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει οξυνθεί, οξύνεται, το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων και η κατάσταση θα χειροτερεύει, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις σφοδρότερες επιθέσεις της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης, των δυνάμεων του κεφαλαίου για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του.

Το χάιδεμα στην πλάτη, οι παραπλανητικές υποσχέσεις και η καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών που χρησιμοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια ως μέσα χειραγώγησης και εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων συναντούν δυσκολίες, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του δικομματισμού κατακρίνονται μαζικά.

Τώρα οι εργάτες και οι εργάτριες, η αγροτιά, μικροί επαγγελματίες οι νεολαίοι μας είναι ανάγκη να γίνουν πιο απαιτητικοί και να πούνε στα κόμματα του δικομματισμού:

Είστε κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και θα σας αντιμετωπίσουμε σαν αντιπάλους. Εσείς και ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείτε, ευθύνεστε για τη μεγάλη ανεργία, την ανασφάλεια, την ερήμωση των χωριών. Εσείς ευθύνεστε για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις άθλιες συντάξεις, για την υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας, για το ξεπάστρεμα της καλλιέργειας καπνού και των άλλων αγροτικών προϊόντων, για το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς. Εσείς ευθύνεστε για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, την εμπλοκή στα επιθετικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Αυτό πρέπει να πούνε οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, βάζοντας συγκεκριμένα κριτήρια που βγαίνουν από τα βάσανα που τραβάνε καθημερινά. Κι εδώ είναι ανάγκη να γίνει το μεγάλο βήμα. Οι λαϊκές δυνάμεις που ήταν εγκλωβισμένες στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να απελευθερωθούν και να συναντηθούν με τους κομμουνιστές, να συναντηθούν με το ΚΚΕ και να παλέψουν μαζί».

Πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος

Συνεχίζοντας, ο Γ. Μαρίνος τόνισε: «Να παλέψουν για να ανασυνταχθεί, να δυναμώσει το εργατικό -λαϊκό κίνημα, να παλέψουν για μισθό, για σύνταξη, για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για αγροτική ανάπτυξη προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα άλλα σοβαρά προβλήματα.

Να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ, να το δυναμώσουν και να συμβάλουν να προχωρήσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με την αγροτιά και τους μικρούς Επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους, πιο γρήγορα, για να δημιουργηθεί το Μέτωπο που θα παλεύει κατά της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Με αυτό το εργαλείο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για βαθιές, ριζικές αλλαγές, για τη Λαϊκή Εξουσία, για να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής περιουσία του λαού μας, να αναπτυχθεί ο παραγωγικός συνεταιρισμός, να οργανωθεί σχεδιασμένα η οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Δεν είναι μοιραίο να κρατούν οι λίγοι την εξουσία στα χέρια τους. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν μεγάλη δύναμη, αλλά πρέπει να πιστέψουν σ' αυτήν. Δεν επιτρέπονται σήμερα δισταγμοί και αναστολές.

Γιατί, η διατήρηση της αντίληψης που λέει ότι ζούμε σε μια συντηρητική περιοχή και δεν μπορούμε να σπάσουμε την παράδοση και τους δεσμούς με το δικομματισμό κάνει ζημιά, στηρίζει αντίπαλες με το λαό δυνάμεις που η πολιτική τους χειροτερεύει συνεχώς την κατάσταση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Οι εργάτες και εργάτριες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι φτωχοί επαγγελματίες δεν μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Η κοινωνική τους θέση οδηγεί στη συνάντηση με το ΚΚΕ, παρά τις κριτικές παρατηρήσεις που μπορεί να έχουν για πλευρές της πολιτικής του Κόμματος».

Ενοχλούνται από τη δράση του ΚΚΕ

«Η πλουτοκρατία και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα - είπε τελειώνοντας το στέλεχος του Κόμματος -ενοχλούνται, ανησυχούν από την οργανωμένη, συστηματική πάλη του ΚΚΕ, γιατί αυτή συμβάλλει στην αντίσταση, βοηθάει στην ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος, αμφισβητεί το εκμεταλλευτικό σύστημα και έχει στόχο την ανατροπή του, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ανησυχούν, γιατί το ΚΚΕ δε μένει μόνο στην κριτική του ενός ή του άλλου στελέχους του δικομματισμού που λαδώθηκε, καρπώθηκε οικονομικά και άλλα οφέλη.

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι τα σκάνδαλα, η διαφθορά είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και προϊόν των δεσμών αίματος που έχει η καπιταλιστική πολιτική εξουσία, ο δικομματισμός και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αποκαλύπτει, δηλαδή, και αντιπαλεύει αυτή την αισχρή πραγματικότητα, γι' αυτό είναι στόχος των αντικομμουνιστικών επιθέσεων που είναι κατασκευασμένες, στηρίζονται στο ψέμα και επιδιώκουν να χτυπήσουν το κόμμα της εργατικής τάξης, να χτυπήσουν τις λαϊκές δυνάμεις.

Σ' αυτήν την επίθεση πρωτοστατεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ. οργανώνοντας άθλιες προβοκάτσιες. Και από αυτήν την κατάντια είναι ανάγκη να βγούνε συμπεράσματα από τους μέχρι σήμερα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Είναι υποκριτές. Αναμασάνε χρόνια τα περί διαφάνειας, αλλά απελευθερώνουν την οικονομία, την Ενέργεια, τις Τηλεπικοινωνίες, ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αγιάζουν την επιχειρηματικότητα, διαμορφώνουν κατάσταση: "Μπάτε σκύλοι αλέστε". Κινείται η "Ζήμενς" και οι άλλοι όμιλοι όπως θέλουν ...βγαίνουν στη φόρα απανωτοί χρηματισμοί και διαπλοκές, αναγκάζονται να απομακρύνουν πρώτα στελέχη και έχουν το θράσος να μιλάνε ακόμα για διαφάνεια!!

Πιάνουν στο στόμα τους το ΚΚΕ και ζητούν έλεγχο των οικονομικών του, γιατί επιδιώκουν έλεγχο της λειτουργίας του, παρέμβαση στην εσωτερική του ζωή, φακέλωμα και παρεμπόδιση των λαϊκών δυνάμεων, ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων που στηρίζουν στις οικονομικές εξορμήσεις του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τα κόμματα του συστήματος ζουν, δρουν σε φιλικό περιβάλλον, είναι κόμματα υπερασπιστές του καπιταλισμού, της πλουτοκρατίας.

Το ΚΚΕ είναι επαναστατικό κόμμα, παλεύει σε εχθρικό περιβάλλον και θα διαφυλάξει τα δικαιώματά του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι άδικος κόπος να πιστεύουν ότι μπορούν να το εκβιάσουν, να το βάλουν στο χέρι και να επιδράσουν στην εσωτερική του ζωή, στην πολιτική του.

Η ιδεολογική, πολιτική και ηθική υπεροχή του ΚΚΕ είναι το σοβαρό διαχρονικό στοιχείο που διαπερνάει την ηρωική 90χρονη Ιστορία του.

Ο πόλεμος που έχει ανοίξει εννιά δεκαετίες με τους επιχειρηματίες, με την πλουτοκρατία και οι δεσμοί του με την εργατική τάξη, με τα λαϊκά στρώματα σημαδεύουν την πορεία του ΚΚΕ.

Και δεν μπορούν να το σπιλώσει κανένας τοποτηρητής του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ