Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατασκηνώσεις ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ στην Ανατολική Αττική

Απροστάτευτα απέναντι στις πυρκαγιές είναι κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά, τα οποία περνούν μέρος των διακοπών τους σε κατασκηνώσεις της Ανατολικής Αττικής, που βρίσκονται πολύ κοντά ή και μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης), σύμφωνα με το οποίο, 11 από τις 16 κατασκηνώσεις που λειτουργούν και είναι από τις μεγαλύτερες στην Αττική, δε διαθέτουν μέτρα και μέσα πυρασφάλειας. Πολλές από τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν αυτές οι κατασκηνώσεις, έχουν χτυπηθεί πολλές φορές από τις φωτιές με αποτέλεσμα να εκκενωθούν κατασκηνώσεις.

Ολα αυτά συμβαίνουν ένα χρόνο μετά την απίστευτη περσινή καταστροφή που στοίχισε τη ζωή σε 75 ανθρώπους, αποτέφρωσε 2,6 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και προξένησε αναρίθμητες υλικές ζημιές. Στελέχη της Πυροσβεστικής λένε ότι σ' αυτές τις κατασκηνώσεις θα έπρεπε να μπει λουκέτο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και αναδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο η ανάγκη να κινητοποιηθεί ο λαός ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ