Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόθυμος νεροκουβαλητής

Απάντηση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε αντικομμουνιστική επίθεση του «Ουράνιου Τόξου»

Πρόθυμος νεροκουβαλητής στην ενορχηστρωμένη και προβοκατόρικη επίθεση που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ΚΚΕ από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ., εμφανίστηκε το «Ουράνιο Τόξο». Με μια ελεεινή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως δελτίο Τύπου του «Ουράνιου Τόξου», «ξερνάει» πρωτόγονο αντικομμουνισμό.

Σχετικά με το κείμενο αυτό, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, επισημαίνει:

«Ζορίζεται το "Ουράνιο Τόξο", γιατί το ΚΚΕ, αντί να προτείνει τη διαίρεση του λαού, χρησιμοποιώντας γλωσσικές ή όποιες άλλες υπαρκτές ή ανύπαρκτες διαφορές όπως κάνει το "Ουράνιο Τόξο", προτάσσει τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ πάλης του εργαζόμενου λαού στη βάση της κοινότητας των συμφερόντων του στην κατεύθυνση της ρήξης με τις πολιτικές της ΕΕ και της εγχώριας αστικής τάξης που έχουν κυριολεκτικά αφανίσει τους μικρούς αγρότες, τις μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους και έχουν επιδεινώσει τη θέση της εργατικής τάξης».

Το ΚΚΕ απαντά και στη λαθροχειρία του «Ουράνιου Τόξου», να τολμά να εμφανίζεται ως τιμητής του ηρωικού αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και «προστάτης» των δικαιωμάτων των μαχητών του και των οικογενειών τους. Θυμίζει, απλά, ότι το «Ουράνιο Τόξο» υπερασπίζεται την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και μάλιστα έχει χαρακτηρίσει αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και εκδημοκρατισμού για την περιοχή! Και εξηγεί πως το ΚΚΕ αποτελεί «προνομιακό στόχο των συκοφαντικών επιθέσεών του, γιατί αποτελεί τον συνεπέστερο αντίπαλο των πατρώνων του».

Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει: «Οι Ελληνες πολίτες, στο σύνολό τους, δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των ιμπεριαλιστών και των κάθε είδους εγχώριων εθνικιστών που επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντάσεις. Που, στα πλαίσια της πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε", θα αξιοποιηθούν προς όφελος των σχεδιασμών που έχουν οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στον ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο των δρόμων και των αγωγών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια.

Τα κοινά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από γλωσσικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές και ιδιαιτερότητες, μπορούν και πρέπει να αποτελούν τη βάση όχι μόνο για την αντιμετώπιση των διαιρετικών προσπαθειών, είτε αυτές προέρχονται από τις εγχώριες κυβερνήσεις είτε από τον ξένο παράγοντα, αλλά και βάση της πάλης για τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ