Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ

ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Εστειλα στο κόμμα δέκα μάρκα ακόμα. Μη γράψουν τ' όνομά μου, μόνο τ' αρχικά μου» (στίχοι Φώντας Λάδης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης και η υπενθύμιση χτες στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΠΑΙΝΕΜΑ: «Η επιείκεια της Δημοκρατίας φθάνει κάποτε στα όριά της (...) ο Γιώργος έδωσε την πρέπουσα απάντηση στην έκρηξη υστερίας με την οποία το ΚΚΕ αντιμετώπισε τα ερωτήματα για τη μυστικότητα των οικονομικών του: "Αν δε θέλουν να είναι στο σύστημα, ας βγουν στο βουνό" του είπε. Εύγε του Γιώργου! (Επιτέλους διαπιστώνεται ότι τουλάχιστον είναι εγγονός του Γεωργίου Παπανδρέου...)» (η Πανδώρα στο ΒΗΜΑ).

Η «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΤΟΥΣ: «Το ΚΚΕ όπως και όλα τα άλλα κόμματα δεν είναι "άγιο" στο θέμα των χρηματοδοτήσεων (...) ούτε το ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με τον ΛΑΟΣ, ούτε όσοι κριτικάρουν τελούν υπό "αντικομμουνιστική υστερία". Την πολιτική δουλειά τους κάνουν (...) ουδείς είναι υπεράνω του πολιτικού ελέγχου (...) η θέση του ΚΚΕ (...) απηχεί φόβους και αντιλήψεις άλλων εποχών (...) μόνο που μια σύγχρονη δημοκρατία έχει άλλες απαιτήσεις» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ: «Η πραγματική εμπλοκή υπάρχει γιατί κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς και τα παραδοσιακά στελέχη των κομμάτων δε θέλει τη διαφάνεια στα οικονομικά της πολιτικής μας ζωής (...) η διαφθορά στη χώρα μας κρύβεται πίσω από τη διαφθορά των κομμάτων» (ο Μπ. Παπαδημητρίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Ανενόχλητο το καρτέλ της ακτοπλοΐας (...) οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, 14 τον αριθμό τουλάχιστον, και η Ενωσή τους, έχοντας συστήσει καρτέλ, αυξάνουν από κοινού τα εισιτήρια, μοιράζουν τα δρομολόγια - φιλέτα μεταξύ τους, αποκλείοντας ως ασύμφορες τις άγονες γραμμές» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ