Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΛΙΤΑΙΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΕ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Κρούσματα μελιταίου πυρετού παρουσιάστηκαν σε ζώα, αλλά και σε κατοίκους στην Κοινότητα Θεολόγος Θάσου του Νομού Καβάλας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το παραπάνω πρόβλημα;

-- Θα προσληφθούν όλοι οι απαιτούμενοι κτηνίατροι στη νομαρχιακή κτηνιατρική υπηρεσία Καβάλας;

-- Θα κατασκευαστούν όλα τα αναγκαία έργα ώστε το σφαγείο στα Λιμενάρια Θάσου, να επαναλειτουργήσει, πληρώντας όλους τους όρους υγιεινής (π.χ. ταφής κλπ.);

-- Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων που έχουν απώλεια στο ζωικό κεφάλαιο;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»: Εχει επανέλθει πάλι στην επικαιρότητα, με αφορμή τις καταγγελίες των εργαζομένων, το ζήτημα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών».

Καθημερινά ακυρώνονται πτήσεις που αφορούν προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούνται εγχώριοι ανταγωνιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Αλλά και όσον αφορά το εξωτερικό, φαίνεται ότι και εκεί χάνονται SLOTS (χρονοθυρίδες προσγείωσης), όπως για παράδειγμα αυτό της πτήσης 272 με προορισμό το Λονδίνο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή. Και συγκεκριμένα:

  • Τι μέτρα θα πάρει ώστε να μην υποβαθμίζεται το έργο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και οι επιβάτες της να εξυπηρετούνται από την ίδια;
  • Θα προχωρήσει στην άμεση αγορά νέων αεροσκαφών, έτσι ώστε η «Ολυμπιακή Αεροπορία» να μπορεί να εξυπηρετεί με ασφάλεια τους επιβάτες;

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ: Η μεγάλη πυρκαγιά που για δυο μέρες έκαψε το νησί της Σκύρου, ανέδειξε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων και τις ευθύνες παραγόντων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις για το νησί και τους κατοίκους του είναι πολύ σοβαρές, αν και ακόμα δεν έχουν φανεί στο σύνολό τους.

Τώρα μπροστά στις καταστροφές η κυβέρνηση έχει ευθύνη με άμεσα μέτρα να ενισχύσει το νησί και τους κατοίκους του. Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι: Να γίνει γρήγορα ουσιαστική εκτίμηση της καμένης έκτασης και των ζημιών, να κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, τεχνικά έργα περιορισμού των συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες κλπ, να ενισχυθεί η Πυροσβεστική υπηρεσία με μέσα και μόνιμο προσωπικό, να αποζημιωθούν άμεσα και ολοκληρωτικά όσοι επλήγησαν, να ενισχυθούν οικονομικά οι κτηνοτρόφοι που έχασαν από την πυρκαγιά τη δυνατότητα ελεύθερης βοσκής για τα κοπάδια τους, να ενισχυθούν οι μελισσοκαλλιεργητές, συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της προστασίας της δασικής περιουσίας με συντονιστικό όργανο στο νομό και σε κάθε δήμο, τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων με ενημερωτικά προγράμματα για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό πυροπροστασίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής και Σταύρος Σκοπελίτης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι σχέδιο έχουν ετοιμάσει για το νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ