Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Ανυπακοή και απειθαρχία στην αντεργατική πολιτική

Στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας των ΕΛΤΑ και στον ΟΣΕ περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, επικεντρώνοντας στην αντιδραστική τροπολογία για τις ΔΕΚΟ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ
Περιοδεία στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας των ΕΛΤΑ και στον ΟΣΕ (Μηχανοστάσιο, Σταθμός) πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ψήφιση της αντιδραστικής τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. Μιλώντας για το συγκεκριμένο νομοθέτημα, ο βουλευτής σχολίασε ότι ουσιαστικά καταργεί Συμβάσεις και δικαιώματα παραβιάζοντας ακόμη και το άρθρο 22 του Συντάγματος που κατοχυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ισοπεδώνει προς τα κάτω τα δικαιώματα των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ αφού θα ακολουθούν τις αμοιβές και τους όρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιώντας μάλιστα προκλητικά το επιχείρημα ότι έτσι απονέμει «κοινωνική δικαιοσύνη», υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Κι αυτό γίνεται για να στρώσουν το έδαφος για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και τη διάλυση του κοινωνικού τους χαρακτήρα.

Απέναντι στην εξέλιξη αυτή ευθύνες φέρουν καταρχήν εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αφήνουν το εργατικό κίνημα άοπλο, αφού χρόνια τώρα όχι μόνο δεν το προετοιμάζουν για πάλη και αγώνα, αλλά συναινούν σε τέτοιες πολιτικές. Ο βουλευτής τόνισε μάλιστα πως οι εξελίξεις αυτές δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά προχωρούν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Αυτό γιατί αποτελούν συγκεκριμένες αποφάσεις και κατευθύνσεις (Μάαστριχτ, Λισαβόνα) τις οποίες συνυπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα κόμματα όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΝ.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν, επιδεικνύοντας απειθαρχία και ανυπακοή στις αποφάσεις της ΕΕ. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να απαλλαγεί το εργατικό κίνημα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να αποδυναμωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρξει καμιά ανοχή σε κόμματα όπως ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ., που ουσιαστικά αποδέχονται και στηρίζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τους κάλεσε επίσης να δυναμώσουν το ΚΚΕ γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει και ο αγώνας, θα μπορέσει να οργανωθεί η πάλη απέναντι στις νέες επιθέσεις που έρχονται για την εργατική τάξη. Ο βουλευτής σήμερα, Πέμπτη, θα περιοδεύσει σε εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ