Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Κλεφτοπόλεμος» δηλώσεων για διαχειριστικά θέματα

Τον «κλεφτοπόλεμο» των δηλώσεων συνέχισαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν στο ελάχιστο την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και την αντιλαϊκή επέλαση που προανήγγειλε, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Την ίδια στιγμή που ο Γ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, διακήρυττε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει «σταθερά και αταλάντευτα στην υλοποίηση της πολιτικής που έχει εξαγγείλει», με την προώθηση νέου γύρου αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, οι «αντάρτες» βουλευτές εξέφραζαν τις διαφωνίες τους για διαχειριστικά θέματα...

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Β. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε εκ νέου στον Γ. Αλογοσκούφη για το θέμα της απομάκρυνσης Ζορμπά και της πρότασης που διατύπωσε για το μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης, αναφέροντας: «Δεν είναι προγραμματική δέσμευση η απομάκρυνση του Ζορμπά, δεν είναι προγραμματική δέσμευση η κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Προγραμματική μας δέσμευση είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση». Βέβαια, ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως σε «ό,τι αφορά την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, ό,τι εκπορεύεται από τις ιδεολογικές αρχές και από τα οράματά μας, εγώ τα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, όπως είναι φυσικό. Δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά»...

Από την πλευρά του ο Π. Τατούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφαλονία Πρες», ανακάλυψε ότι «προδόθηκαν οι προσδοκίες του και του ελληνικού λαού» από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ισχυρίστηκε ότι για «δυο χρόνια δε μίλαγε» επειδή ο ίδιος «παρήγαγε έργο»!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του «γαλάζιου αγροτοσυνδικαλιστή» Θ. Κοκκινούλη, ο οποίος διατύπωσε το αίτημα «για μεγαλύτερες επιστροφές από το φόρο για το πετρέλαιο στους αγρότες», προσθέτοντας ότι «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν τήρησε τις υποσχέσεις του». Βέβαια, ο ίδιος, χωρίς να θίξει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, απέδωσε το πρόβλημα στην «έλλειψη συνεννόησης» ανάμεσα στους «καινούριους με τους παλιούς», μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ