Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω... !

Η κυβέρνηση της ΝΔ - με τους κάθε είδους υποστηρικτές των πολιτικών που λεηλατούν τα λαϊκά εισοδήματα, για να αυξάνονται τα κέρδη και υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου - προετοιμάζει συστηματικά το έδαφος για την επιβολή και νέων αντιλαϊκών μέτρων. Το πακέτο των νέων μέτρων - μια πρώτη γεύση θα μας δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη - θα περιλαμβάνει πρόσθετα φορολογικά βάρη για τους οικονομικά ασθενέστερους όσο και περικοπές των κρατικών δαπανών (κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα).

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, διοχετεύει το τελευταίο διάστημα επιλεκτικά στοιχεία με την πορεία βασικών οικονομικών μεγεθών. Τα στοιχεία αυτά συνοδεύονται με το κατάλληλο «περιτύλιγμα», όπως για παράδειγμα «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θεωρεί «αναγκαία» τη λήψη μέτρων για να μην ξαναμπεί η Ελλάδα κάτω από την «επιτήρηση της ΕΕ»!

Στην ουσία, η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο στήνουν από τώρα ένα σκηνικό, σύμφωνα με το οποίο τα νέα φοροεισπρακτικά και άλλα μέτρα, είναι αναγκαία για το ...καλό της οικονομίας και των εργαζομένων. Στην προσπάθειά της να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα το πακέτο των νέων αντιλαϊκών μέτρων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν «συναίνεση», κατανόηση και ...«υπευθυνότητα». Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει από τους εργαζόμενους να υποταχθούν στη λογική τού «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω»...

Αμ... δε σφάξανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ