Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Τηρώντας την παράδοση των προκατόχων του, βγήκε την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Οικονομίας και προανήγγειλε - εμμέσως πλην σαφώς - νέο φορολογικό γιουρούσι σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. Αφού ομολόγησε δημόσια πως τα ελλείμματα του προϋπολογισμού θα είναι και φέτος μεγαλύτερα (κατά αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ) από το ύψος που είχαν προϋπολογιστεί, στη συνέχεια προανήγγειλε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, το κύριο βάρος των οποίων θα φορτωθεί και πάλι στους οικονομικά ασθενέστερους.

Εύλογα οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς αναρωτιούνται: Αφού και τους φόρους πληρώσαμε κανονικά και η αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων μας μειώθηκε (από τις εισοδηματικές πολιτικές λιτότητας και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια), γιατί μεγαλώνουν τα κρατικά ελλείμματα και η φοροδιαφυγή; Και το πιο σημαντικό, γιατί να ξαναπληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των κυβερνητικών πολιτικών και της κερδοσκοπικής ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου;

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα παχιά τα λόγια οι κυβερνώντες και ας αλλάξουν ρότα στην αντιλαϊκή - και ταυτόχρονα καταστροφική για τη χώρα - οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν. Ας σταματήσουν να ζητούν συνεχώς από τους εργαζόμενους νέες θυσίες. Αν κάποιος πρέπει να πληρώσει, ώστε να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» των κρατικών ελλειμμάτων και να μπει φρένο στην ακρίβεια, στη φοροδιαφυγή, στη φοροκλοπή και άλλες μορφές διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, αυτός δεν είναι άλλος παρά το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ