Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμη για σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση

Σε πλήρη διάταξη «μάχης» θα μπει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να εξαπολύσει τη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεσή της σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του και έχει προγραμματίσει επαφές με υπουργούς και συσκέψεις με στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να καταρτίσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, ενόψει ειδικότερα της παρουσίας του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 και 7 Σεπτέμβρη.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι ειλημμένες, αφού οι εξαγγελίες Γ. Αλογοσκούφη, που έγιναν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή, έδωσαν το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση της σκληρής λιτότητας, φοροκαταιγίδα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και άγριες περικοπές δαπανών στο χώρο του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα, μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση με αντεργατικά νομοσχέδια και τροπολογίες (όπως αυτή για το εργασιακό καθεστώς στις πρώην ΔΕΚΟ), που προώθησε και ψήφισε, έβαλε τα «θεμέλια» για παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και το ξεπούλημα των τελευταίων κρατικών επιχειρήσεων. Οι ανακοινώσεις την προηγούμενη Τρίτη του υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, που ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, θα αποτελέσουν τον αντιδραστικό «φάρο» για να παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο η «Ολυμπιακή», η ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ.

Μεγάλο «στοίχημα», επίσης, για την κυβέρνηση αποτελεί και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και σ' αυτή την κατεύθυνση, «αξιοποιώντας» το νομοσχέδιο για τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, αλλά και το νόμο - πλαίσιο, θα επιδιώξει να επιταχύνει την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να γίνουν και αναφορές του πρωθυπουργού για νέες αντιδραστικές αλλαγές και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, θέλοντας να δώσει τη σκληρή «πυγμή» που θα επιδείξει η κυβέρνηση για την προώθηση των αντιλαϊκών και αντεργατικών της μέτρων, σημείωσε πρόσφατα ότι «η κυβέρνηση προχωρά με βάση τις δεσμεύσεις που έχει λάβει στις εκλογές του 2007». Μια αναφορά που είναι σίγουρο ότι θα επαναλάβει και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες θα πλήξουν κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα και τα κυβερνητικά επιτελεία αναζητούν τη «φόρμουλα» που θα χρησιμοποιήσουν για να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να συγκαλύψουν τις αντιλαϊκές τους προθέσεις. Πάνω σ' αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη λήψη μέτρων για την «κοινωνική συνοχή», οι οποίες όμως θα περιοριστούν στην παροχή επιδομάτων πτωχοκομείου για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα του λαού. Το «ταμείο κατά της φτώχειας» θα είναι η μόνη ...παροχή για το λαό από τον πρωθυπουργό, όταν την ίδια στιγμή θα μοιράζει απλόχερα «κίνητρα» για επενδύσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας»!

Το διάστημα που ο πρωθυπουργός θα καθορίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της αντιδραστικής επέλασης, το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει να αντιμετωπίσει και τις υποθέσεις των σκανδάλων στις οποίες εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα «γαλάζιοι βουλευτές», με τελευταίο κρούσμα την υπόθεση με το χρηματισμό του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη από τον εφοπλιστή Μανούση.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν και πυρά από «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι δήθεν θα διαφωνούν με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα, όταν οι ίδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις στην προώθηση αυτής της πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία επανάπαυση, τώρα είναι ώρα αγώνα και διεκδίκησης (2023-08-29 00:00:00.0)
«Πρώτο βήμα» στο νέο γύρο εξαπάτησης (2018-09-08 00:00:00.0)
Προπαγανδιστικό προπέτασμα στα άγρια μέτρα (2010-09-02 00:00:00.0)
Προεκλογικές τηλε-περιοδείες (2007-06-08 00:00:00.0)
Στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου (2005-08-30 00:00:00.0)
Ηλθε, είπε και απήλθε (1997-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ