Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύξηση των μαθητών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Το ποιοι ωφελήθηκαν από τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για λειτουργία τμημάτων νηπιαγωγείων σε παιδικούς σταθμούς τη χρονιά που πέρασε, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε χτες η Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτά, ο μαθητικός πληθυσμός των ιδιωτικών νηπιαγωγείων αυξήθηκε κατά 20,9% ενώ αντίστοιχη αύξηση 20,3% παρουσιάζει και ο αριθμός των ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

Υπενθυμίζεται ότι όταν το υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε την υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγεία για ένα χρόνο, έδωσε τη δυνατότητα μεταβατικά να λειτουργήσουν τμήματα νηπιαγωγείων σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Εξάλλου, η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής, όχι βέβαια για να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα του κινήματος, αλλά επειδή η ΕΕ διαπίστωσε ότι η διά βίου κατάρτιση, η προγύμναση δηλαδή των αυριανών απασχολήσιμων, συμφέρει καλύτερα να ξεκινά από τη νηπιακή ηλικία.

Κατά τα άλλα, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν αύξηση του σχολικού πληθυσμού και στις δύο βαθμίδες σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος (0,1% στην Πρωτοβάθμια και 1,2% στη Δευτεροβάθμια), οι σχολικές μονάδες αντίστοιχα μειώθηκαν 0,3% και 0,9% ενώ το διδακτικό προσωπικό αυξήθηκε κατά 0,7% στην Πρωτοβάθμια και μειώθηκε κατά 1% στη Δευτεροβάθμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ