Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Την Κυριακή, 17 Αυγούστου, αρχίζουν οι εκδηλώσεις

Με καταθέσεις στεφάνων σε διάφορα σημεία της Νίκαιας ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 17 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα των ναζί κατακτητών στο Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Δήμος Νίκαιας σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ παράρτημα Κοκκινιάς και καλούν τους κατοίκους της πόλης σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Οι καταθέσεις στεφάνων θα ξεκινήσουν στις 6.30μ.μ. από την πλατεία Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σημεία που δολοφονήθηκαν πατριώτες. Στις 9μ.μ. ο Δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνι και θα μιλήσουν στον ιερό χώρο της Μάνδρας (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας). Θα ακολουθήσει συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια από τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 24 Αυγούστου. Στις 10 το πρωί στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944, θα γίνει κατάθεση στο Ηρώο και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων και πορεία προς το Γ΄ Νεκροταφείο στο κοινοτάφιο των εκτελεσμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ