Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενδοϊμπεριαλιστικά παζάρια...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ αμφιβολία σχετικά με το ότι «ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Ενωση» για τις εξελίξεις στον Καύκασο και για το αν θα επιτευχθεί τελικά μια ...σταθερή κατάπαυση του πυρός.

Μόνο που δυσκολευόμαστε να πειστούμε πως η ανησυχία της αφορά τους νεκρούς των βομβαρδισμών ή τους ξεσπιτωμένους και τους πρόσφυγες.

Μάλλον μια θαυμάσια ευκαιρία, για να προσπαθήσουν να ...μπουν στο παιγνίδι και στη μοιρασιά βρήκαν Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τους δικούς του όρους.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια κατάσταση. Αν θυμηθούμε το Ιράκ και τις αμερικανο-γαλλικές διαμάχες που κατέληξαν σε ...περίεργους συμβιβασμούς μπορούμε εύκολα να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα ταλαιπωρηθούν πολύ οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που αναμένεται - όπως μαθαίνουμε - να εξετάσουν όλες τις συμβάσεις της «Ζήμενς» με τον ΟΤΕ από το 1996.

Το πιο πιθανό, μάλιστα, είναι να κοπιάσουν τσάμπα. Δε νομίζουμε ότι θα βρουν τίποτε παράτυπο ή παράνομο (αφού για κάτι τέτοιο θα ψάχνουν και όχι για να βγάλουν άλλου είδους συμπεράσματα).

Οχι πως έχουμε τίποτε ...αποκλειστικές πληροφορίες. Απλά γνωρίζουμε το βασικό κανόνα της «ελεύθερης αγοράς» που είναι κάτι παραπάνω από βασικός στην ...ελληνική ελεύθερη αγορά.

Ποιος είναι ο κανόνας; Μα αυτός που λέει πως οτιδήποτε συμφέρει τις πολυεθνικές οι κυβερνήσεις φροντίζουν να το ...νομοθετήσουν. Ενίοτε, βέβαια, φροντίζουν ιδιαίτερα κάποιες πολυεθνικές.

Μόνο και μόνον τότε παρεξηγούνται οι υπόλοιπες κι έχουμε φασαρίες και «σκάνδαλο - μπλεξίματα».

Τα πραγματικά ερωτήματα όμως που προκύπτουν από αυτήν την ιστορία (όπως το γιατί πρέπει να εξαρτάται ένας οργανισμός όπως ο ΟΤΕ από την κάθε «Ζήμενς») δεν μπορεί κανένας εισαγγελέας ή ανακριτής να τα απαντήσει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πρέπει να τα απαντήσουν εκείνοι που πολιτικά αποφάσισαν κάτι τέτοιο. Αυτοί όμως όχι απλά δε θέλουν να απαντήσουν. Δε θέλουν καν να τεθούν τα ερωτήματα.

Γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία φροντίζει να μας μιλά για τα σκάνδαλα επί ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ να προβάλλει την ...επικαιροποιημένη σκανδαλολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ