Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «μαύρες τρύπες» των ελλειμμάτων...

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς (μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι και αγρότες, άνεργοι κλπ.) πληρώνουν, και μάλιστα με το παραπάνω, τους φόρους που προβλέπουν οι φορολογικοί νόμοι, οι οποίοι υπερψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Για παράδειγμα, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι εισπράττουν μειωμένο το μισθό και τη σύνταξη, καθώς οι εργοδότες ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία παρακρατούν - για να αποδώσουν στο δημόσιο - το φόρο εισοδήματος που αναλογεί στο μισθό ή τη σύνταξή τους.

Επίσης, τα λαϊκά νοικοκυριά, για κάθε αγορά που κάνουν, προπληρώνουν τους φόρους κατανάλωσης ή συναλλαγών που αναλογούν στα εμπορεύματα και υπηρεσίες που προμηθεύονται από τις κρατικές, ημικρατικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, στην τιμή κάθε εμπορεύματος ή υπηρεσίας που αγοράζουν οι καταναλωτές το ψωμί, το γάλα, τα τσιγάρα, τα καύσιμα και άλλα είδη ή στους λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ. είναι ενσωματωμένοι και οι έμμεσοι φόροι που αναλογούν στα διάφορα είδη και υπηρεσίες. Δηλαδή οι επιχειρήσεις εισπράττουν από τους καταναλωτές και τους διάφορους φόρους (ΦΠΑ, ειδικοί και άλλοι φόροι συναλλαγών) που έχουν ενσωματωθεί στην τιμή των εμπορευμάτων και υπηρεσιών, για να τους αποδώσουν στο δημόσιο.

Με απλά λόγια, δηλαδή, τα φοροεισπρακτικά και κάθε άλλου είδους χαράτσια που επιβάλλουν οι κυβερνώντες στα λαϊκά νοικοκυριά, πληρώνονται - και μάλιστα με το παραπάνω και πριν την ώρα τους - από τους εργαζόμενους. Αυτή την κοινή αλήθεια δεν τολμούν να την αμφισβητήσουν ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες, οι οποίοι, όμως, δε διστάζουν να ομολογήσουν τις διευρυνόμενες «μαύρες τρύπες» των κρατικών ελλειμμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ