Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η ΦΤΗΝΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑ: «Δύσπεπτο κάνει η ακρίβεια το τραπέζι του ελληνικού νοικοκυριού καθώς οι αυξήσεις σε 20 τρόφιμα και προϊόντα άκρως απαραίτητα για τη διαβίωση ανατιμήθηκαν σε ένα χρόνο μέχρι 34%!» (τα στοιχεία στο ΕΘΝΟΣ).

«ΝΟ ΜΟΝΕΥ ΝΟ ΗΟΝΕΥ»: «Δημογραφική βόμβα απειλεί την Ελλάδα (...) Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι κοινωνικές και οι οικονομικές συνθήκες οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της γονιμότητας (...) Με δημογραφική κατάρρευση απειλείται η Ελλάδα παρά τις τονωτικές ενέσεις της κυβέρνησης με τις παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες (...) Οπως προκύπτει από μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας η μείωση της γονιμότητας στη χώρα μας συνδέεται απόλυτα με τα οικονομικά προβλήματα (...) Τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα ο κανόνας ότι "οι φτωχοί κάνουν πολλά παιδιά" έχει αντιστραφεί πλήρως. Αυτό άμεσα υποδεικνύει ότι η κύρια αιτία υπογεννητικότητας στην Ελλάδα πρέπει να αναζητηθεί στον οικονομικό τομέα» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ: «Η συνδυασμένη παραγωγική και δημοσιονομική κρίση δεν εκδηλώνεται με βίαια και ακραία οικονομικά φαινόμενα. Αποκαλύπτεται σιγά σιγά, αποδιαρθρώνοντας τον κοινωνικό ιστό. Στην αρχή πίεζε τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, τα φτωχότερα και ασθενέστερα στρώματα. Τώρα πιέζει και τη ζώνη της ευρείας μεσαίας τάξης, απειλεί και τα θεωρούμενα τακτοποιημένα νοικοκυριά, τείνει να εισέλθει στον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας. Με άλλα λόγια η χώρα αιμορραγεί διαρκώς και οι πολίτες της χάνουν βαθμιαία εισοδηματικές ευκαιρίες και δυνατότητες. Κάτι που ήδη η κοινωνία νιώθει και μετουσιώνει σε δυσαρέσκεια και αμφισβήτηση (...) Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση κρύβει και κρύβεται (...) Ούτε αποτίμηση αξιόπιστη μπορεί να κάνει, ούτε ριζοσπαστικές λύσεις δύναται να επιβάλει (...) Αλλες δυνάμεις, νέες δυνάμεις, με ιδέες, τόλμη, φαντασία και αίσθηση αναδημιουργίας θα αναλάβουν το δύσκολο έργο ανόρθωσης της χώρας. Το ζήτημα είναι πότε, υπό ποιες συνθήκες και ποιες θα είναι αυτές οι δυνάμεις» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ