Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρεκόρ πρόκλησης

Κάθε ρεκόρ πρόκλησης και σύμπλευσης με την πολιτική που καρατομεί τα δικαιώματα των αναπήρων και των οικογενειών της έχει ξεπεράσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Χτες, κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία δίνει ξεκάθαρα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο της βαρβαρότητας για την ειδική αγωγή, που κατέθεσε και επιχειρεί να περάσει μέσα στο καλοκαίρι. Η ΕΣΑμεΑ στην ανακοίνωσή της εκφράζει την καταρχήν θετική άποψή της για το νομοσχέδιο. Και παρακάμπτοντας τον κυκεώνα των ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους και στον τομέα της εκπαίδευσης, και τα οποία θα οξυνθούν με το νέο νομοσχέδιο, εξαντλείται σε ανούσιες προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας... όπως η αλλαγή του όρου «ειδική αγωγή» σε «ειδική εκπαίδευση», η δημιουργία Επιτροπών και βέβαια η συμμετοχή της ίδιας της ΕΣΑμεΑ σε κάθε επιτροπή και παραεπιτροπή! Και αυτά όταν, για παράδειγμα, στην Ελλάδα 185.000 παιδιά με αναπηρίες είναι εκτός ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης!

Πιστή στο ρόλο του βαστάζου της κάθε εξουσίας η ΕΣΑμεΑ, αντί να ξεσηκώσει τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους ενάντια στο νομοσχέδιο, δίνει ουσιαστικά άλλοθι στην επιχείρηση της κυβέρνησης να καμουφλάρει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της απέναντι στα ΑμεΑ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιδοτούνται με ζεστό κρατικό χρήμα για την πραγματοποίηση συνδικαλιστικών σεμιναρίων στους αναπήρους, στους γονείς και κηδεμόνες τους!

Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν κάθε λόγο να συσπειρωθούν γύρω από ταξικό αναπηρικό κίνημα, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που πρωτοστατεί στον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου της υποκρισίας και συνολικά για τα δικαιώματα και τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ