Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αναζητηθούν τα αίτια των θανάτων

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κόμματος

Ερώτηση με θέμα το θάνατο στρατευμένων κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης.

«Οι τρεις θάνατοι στρατιωτών - τονίζεται στην Ερώτηση - από διάφορες αιτίες, που σημειώθηκαν στο Στρατό Ξηράς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των στρατευμένων παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους σε περίοδο ειρήνης. Τα τρία περιστατικά συνδέονται κατά σειρά με το πρόβλημα των ναρκωτικών (στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων Κιλκίς), την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των στρατοπέδων (στα λουτρά στρατοπέδου της Κοζάνης) και τις συνθήκες εκπαίδευσης των στρατιωτών (στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου - ΕΛΔΥΚ).

Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά για το αν παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των στρατευμένων. Οπως φαίνεται, τα μέτρα που ανακοινώνονται κατά καιρούς από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ή δεν υλοποιούνται ή είναι ανεπαρκή.

Οι αιτίες των προβλημάτων πρέπει να αναζητηθούν στις συνθήκες στρατωνισμού και διαβίωσης, στην απουσία οικονομικής στήριξης των στρατευμένων, στην έλλειψη σεβασμού της προσωπικότητας, καθώς και στο κλίμα που γενικά δημιουργείται σε κάθε μονάδα και συνολικά στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι συχνοί τραυματισμοί και θάνατοι στρατευμένων παιδιών του λαού μας σε περίοδο ειρήνης, έτσι και αλλιώς, ανεξάρτητα από τις αιτίες, σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσουν από τις ευθύνες τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αμυνας «ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να πάρει η Κυβέρνηση, προκειμένου να εξαλειφθούν οι θάνατοι από διάφορες αιτίες και οι σοβαροί τραυματισμοί των στρατευμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ