Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προτείνει παροχές «προσαρμοσμένες στη σύγχρονη πραγματικότητα»!

Με την παρουσίαση ενός «σχεδίου ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών», που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εξυπηρέτησης και ενίσχυσης της «επιχειρηματικότητας» και βάζει τις βάσεις για την αλλαγή χρήσης της γης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, θα επιχειρήσει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, από την Ηλεία, να φιλοτεχνήσει ένα ...φιλολαϊκό προσωπείο για το ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγοντας να μιλήσει στην Αρχαία Ολυμπία σχεδόν ένα μήνα μετά τον πρωθυπουργό, αναμένεται να διαγωνιστεί μαζί του σε δημαγωγικές κορόνες και υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων των πυροπλήκτων. Εξάλλου, το «σχέδιο ανασυγκρότησης» του ΠΑΣΟΚ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Μάλιστα, χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, κάλεσε την κυβέρνηση να το «υιοθετήσει», αφού, όπως είπε ο ίδιος, το «έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ υπό μορφή νομοσχεδίου», το οποίο θα συζητηθεί στο β΄ θερινό τμήμα της Βουλής. Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου, σε μια κίνηση που θα τονώσει και τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της Χαριλάου Τρικούπη, θα δώσει στους πυρόπληκτους «οικονομική βοήθεια 1,2 εκατ. ευρώ», ποσό που, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «αντιστοιχεί στο 1/3 της εκλογικής συνδρομής του ΠΑΣΟΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Παράλληλα, χτες, με δηλώσεις του ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αναζητώντας «διαχωριστικές γραμμές» από την κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι, σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ «έχει ολοκληρωμένη πολιτική για την οικογένεια η οποία δε διαπνέεται από επιδοματική λογική». Βέβαια, όταν ο ίδιος επιχείρησε να γίνει συγκεκριμένος επικαλέστηκε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι «διανθισμένο» από πλήθος επιδομάτων προς τα πιο εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Ο ίδιος, πίσω από τις ανέξοδες υποσχέσεις, με νόημα ξεκαθάρισε ότι η πολιτική ...παροχών του ΠΑΣΟΚ θα είναι «προσαρμοζόμενη στη σύγχρονη πραγματικότητα»(!), η «οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολη»!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στηρίζοντας πλήρως τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και πολιτικές και θέλοντας ταυτόχρονα να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα για την ...ανάγκη του «ευρωμονόδρομου» υποστήριξε ότι «αν η χώρα δεν ήταν στη ζώνη του ευρώ, το νόμισμα θα είχε υποτιμηθεί και η οικονομία θα είχε μπει σε τεράστιες περιπέτειες»... Οσο για την έξαρση της ακρίβειας, την απέδωσε στους κυβερνητικούς χειρισμούς και στη μη «εφαρμογή της νομοθεσίας υπέρ του ανταγωνισμού και κατά των ολιγοπωλίων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ