Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδοκιμαστέα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Συναντήσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου, με τους δικαστικούς υπαλλήλους και το σωματείο τους, με τους εργαζόμενους στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας και με τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα δικαστήρια
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα δικαστήρια
«Είναι αποδοκιμαστέα» δήλωσε ο Θεόδωρος Καζάς, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου - η οποία έκρινε παράνομη και απέρριψε την ίδρυση του «Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας», επειδή στο καταστατικό του τάσσεται ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική - μετά τη συνάντησή του με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα συνάντησε το ΔΣ του συλλόγου με το οποίο συζήτησε την απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου. Ο Θ. Καζάς υπογράμμισε, επίσης, πως «θεωρεί βέβαιο ότι στο Εφετείο Ναυπλίου, το οποίο είναι αρμόδιο δικαστήριο να δικάσει σε δεύτερο βαθμό, θα ανατραπεί». Την απόφαση καταδίκασαν και τα άλλα μέλη του ΔΣ που ήταν στη συνάντηση, ενώ τις επόμενες μέρες θα βγει ανακοίνωση του συλλόγου. Εκτός του θέματος αυτού, η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε για τα προβλήματα των δικηγόρων στο Ναύπλιο, ενώ συζήτησε με τους εκπροσώπους τους τα συνολικότερα προβλήματα της δικαιοσύνης.

Μετά τη συνάντηση αυτή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους δικαστικούς υπαλλήλους και το σωματείο τους. Μίλησε μαζί τους για τα προβλήματά τους, αλλά αναφέρθηκε και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην ιδιωτικοποίηση της απομαγνητοφώνησης των δικαστικών συνεδριάσεων, τις ελλείψεις που υπάρχουν, τις στάσιμες αποδοχές τους εδώ και πέντε χρόνια, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν απ' τις μετακινήσεις που πρέπει να κάνουν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Παρόλο που ο λόγος της επίσκεψης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν η απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, πραγματοποίησε συναντήσεις που αφορούν και άλλα προβλήματα του νομού. Πρώτη επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο Ναύπλιο ήταν στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδος, όπου μίλησε στους εργαζόμενους, ενώ είχε και συναντήσεις με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων. Το συμπέρασμα ήταν ότι, παρόλο που η επιχείρηση του συνεταιρισμού πάει καλά, αυτό δεν έχει κανένα αντίκρισμα ούτε στους αγρότες ούτε στους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι βιώνουν τα ίδια προβλήματα με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση μάλιστα εκτιμήθηκε ότι το 40% των καλλιεργειών θα εγκαταλειφθούν τα επόμενα χρόνια. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως υπάρχουν πολιτικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση στη μικρομεσαία αγροτιά και αυτή δεν είναι άλλοι απ' την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τους εφαρμοστές της στη χώρα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων σημείωσε ότι μπορεί η επιχείρηση να πηγαίνει καλά, αλλά οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Οι συνεταιρισμοί, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, έτσι όπως λειτουργούν δε λειτουργούν προς όφελος των εργαζομένων, αλλά ως ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τόνισε ότι δε χρειάζεται να τους πει η ίδια τα προβλήματά τους. Αυτό που χρειάζεται είναι ν' ανοίξει ένας άλλος δρόμος στα προβλήματα, να ξεμπερδέψουν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και στις δύο συναντήσεις έγινε αναφορά στο πρόβλημα του νερού, ενώ στο τέλος μια επιτροπή κατοίκων τής παρέδωσε σχετικό φάκελο. Μάλιστα, μετά τη συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων όπου ενημερώθηκε για το πρόβλημα του νερού στην περιοχή και σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα παρέμβει, όσο μπορεί, για να γίνουν τα έργα που χρειάζονται, προς το συμφέρον των εργαζομένων και των αγροτών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ