Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κωλυσιεργία στο άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη

Μακρινή δείχνει να παραμένει η προοπτική ανοίγματος οδοφράγματος στο Λιμνίτη, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου, παρά τις προηγούμενες αισιόδοξες δηλώσεις. Ο επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, μετά τη σημερινή νέα συνάντησή του με τον Οσντίλ Ναμί, σύμβουλο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε ότι «οι Τούρκοι εξακολουθούν να συνδέουν το θέμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη με το θέμα ανοίγματος ανάλογου οδοφράγματος στο δρόμο προς το μεικτό χωριό Πύλα». Η Πύλα, όπου διαμένουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, βρίσκεται σε ουδέτερη ζώνη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών και η πρόσβαση στο χωριό ήταν πάντα ελεύθερη. Δημιουργία σημείου ελέγχου προς το χωριό θα μετάβαλλε το καθεστώς του, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόρριψη της τουρκικής αξίωσης από την πρώτη στιγμή.

Νωρίτερα, ο κ. Ιακώβου είχε δηλώσει ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη θα εξαγγελλόταν στην πρώτη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στις 3 Σεπτέμβρη.

Στη χθεσινή συνάντηση Ιακώβου - Ναμίλ συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την πρώτη συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ, ενώ η ελληνική πλευρά έθεσε και το θέμα της μετάβασης των πιστών στη γιορτή του Αγίου Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου, τον ερχόμενο μήνα. Και στο τελευταίο αυτό, διαπιστώθηκε κωλυσιεργία από την τουρκοκυπριακή πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ