Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρόταξε τον κίνδυνο της δημοσιονομικής επιτήρησης

Στην «ανικανότητα» της κυβέρνησης να «κάνει μια ελάχιστη διαχείριση» απέδωσε το ΠΑΣΟΚ τα σκληρά φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, αλλά την ίδια στιγμή, στηρίζοντας πλήρως τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και τη συνέχιση της σκληρής πολιτικής λιτότητας, πρόταξε τον «κίνδυνο της δημοσιονομικής επιτήρησης για την ελληνική οικονομία» από τις Βρυξέλλες.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, «εάν η EUROSTAT καταλήξει ότι επί δύο συνεχή έτη το δημόσιο έλλειμμα έχει ξεπεράσει το όριο του Μάαστριχτ, είναι υποχρεωμένη να υποβάλει σχετική έκθεση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινήσει τη σχετική διαδικασία» και πρόσθεσε: «Αυτό προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση με αυτά τα μέτρα και δεν είμαστε σίγουροι καθόλου ότι θα καταφέρει».

Το ΠΑΣΟΚ, που ακολούθησε την ίδια πολιτική φοροεπιδρομών με τη σημερινή κυβέρνηση, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», αρκέστηκε σε φραστικές αντιπολιτευτικές κορόνες, κάνοντας λόγο για «βατερλό της οικονομικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης», «κατάρρευση του μύθου περί θωρακισμένης ελληνικής οικονομίας» και «κυβέρνηση των φόρων». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «καθοδική τάση της ανταγωνιστικότητας» και στην «έλλειψη επενδύσεων», παρά όπως «είπε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή» προς το μεγάλο κεφάλαιο, την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ