Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ» Ο ΕΞΗΣ ΕΝΑΣ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ: «Στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ήδη καταπλεύσει 11 πολεμικά πλοία χωρών του ΝΑΤΟ, άλλα τρία κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ η ρώσικη αρμάδα που βρίσκεται στο λιμάνι Σοχούμι ενισχύεται με τη ναυαρχίδα του στόλου της, το αντιτορπιλικό "Μόσχα" το οποίο επιστρέφει πάραυτα από τη Σεβαστούπολη (...) είναι ολοφάνερο πως η ειρήνη στην περιοχή κρέμεται από μια κλωστή (...) ο Ρώσος στρατηγός Ανατόλι Νογκοβίτσιν εξηγεί πως οι πύραυλοι που φέρει πάνω του το αμερικανικό αντιτορπιλικό που βρίσκεται ανοιχτά του λιμανιού Πότι έχουν βεληνεκές από 2.000 χιλιόμετρα και πάνω, "που κάνουν τη Μαύρη Θάλασσα να φαντάζει σαν μικρή λίμνη"» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Είναι δυστύχημα το γεγονός πως το 2008 η παγκόσμια πολιτική σκηνή κατρακυλά σε εθνοτικές συγκρούσεις και αναφλέξεις που θυμίζουν μάλλον τις αρχές του 20ού αιώνα παρά την εποχή μας. Ισως το Κοσσυφοπέδιο να άνοιξε το "Κουτί της Πανδώρας"» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ: «Με οικονομικό μαρασμό και πολιτισμική οπισθοδρόμηση απειλούνται πολλές μεσαίου μεγέθους επαρχιακές πόλεις, οι οποίες βλέπουν τα ΤΕΙ τους να αδειάζουν από φοιτητές και ουσιαστικά να απειλούνται με "λουκέτο" (η περσινή κλάψα ξανά φέτος / ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ: «Οι πρωτόγνωρες πτώσεις των βάσεων σε τμήματα ΑΕΙ της Περιφέρειας (...) σηματοδοτούν μια ιστορική στροφή των υποψηφίων, οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι το κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης και η ανταποδοτικότητα των δημόσιων περιφερειακών σπουδών είναι πλέον συγκρίσιμη με ιδιωτικές σπουδαστικές επιλογές σε κολέγια, τα οποία ευφυώς προβάλλουν τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, ακόμη και μέσω συμβολαίων πρώτης απασχόλησης» (ο Γ. Χατζητέγας των φροντιστηρίων «Πεδίο» στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ