Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα σταματήσουν εδώ!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

Με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις Αλογοσκούφη για το φορολογικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του τονίζει:

«Μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου και με πρόσχημα τη φορολογική δικαιοσύνη, η κυβέρνηση εξαπολύει νέα σκληρή φοροεπιδρομή στους μισθωτούς εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά στα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την πολιτική που με συνέπεια ακολουθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Προκλητικά καταργεί το αφορολόγητο όριο και επιβάλλει δυσβάσταχτη φορολογία στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρεμπόρους κ.ά. που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Αυξάνει υπέρογκα και ενιαία τα τέλη κυκλοφορίας.

Με πρόσχημα τη διαφάνεια και τον έλεγχο των δαπανών στα νοσοκομεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση επιχειρεί τη δραστική περικοπή των όποιων κονδυλίων δίνονται για κοινωνική πολιτική. Μέσω των αλλαγών στο απαράδεκτο καθεστώς των ειδικών λογαριασμών δημιουργεί προϋποθέσεις να πλήξει ακόμα περισσότερο τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι συνολικές εξελίξεις και τα νέα μέτρα αναδεικνύουν όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη να αναπτυχθεί άμεσα η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων. Να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα σταματήσουν εδώ. Θα κλιμακωθούν. Ο μόνος τρόπος για να τα εμποδίσουν είναι να αντιπαλέψουν με κοινό μέτωπο συνολικά την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με στόχο την ανατροπή της. Να απορρίψουν την ΕΕ και τα κόμματά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ