Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης ο πλαστουργός της νιας ζωής. Εγώ 'μαι τέκνο της Ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής».

Τα λόγια του Κώστα Βάρναλη, στην απαγγελία του «Οδηγητή», πλημμυρίζουν τον φιλόξενο πολιτιστικό πολυχώρο του Δήμου Νίκαιας, «Μάνος Λοΐζος», και δίνουν το σάλπισμα των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας και αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ. Νεανικά βλέμματα συναντούν τους απόμαχους της δουλειάς και των αγώνων, σε μια σεμνή εκδήλωση προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματος. Σε ένα χώρο φροντισμένο και προσεγμένο, στον οποίο αναδεικνύονται σπουδαίες πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος και της ΚΝΕ, σπουδαίες πλευρές της Ιστορίας του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που έχουν γραφτεί με το αίμα χιλιάδων εργατών, χιλιάδων κομμουνιστών.

Το άνοιγμα των εγκαινίων έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προχτές, Τετάρτη 1 Οκτώβρη, ενώ το περιεχόμενο της έκθεσης παρουσίασε μέσα από την ομιλία του ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κόμματος, ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Ερμες Ερέρα Ερνάντες, ο τέως Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός, οι δήμαρχοι Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο Απόστολος Σάντας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλλονιτών «Εύγερος» Παναγιώτης Λυκούδης, εκπρόσωποι της ΚΝΕ και των αντιστασιακών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ