Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνδικαλισμός του διαδρόμου και των δικαστηρίων

Κάθε μορφή ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι εξ ορισμού μια μορφή εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Και κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο είναι μια καπιταλιστική επιχείρηση που επιδιώκει διαρκώς την αύξηση των κερδών της είτε νόμιμα, είτε παράνομα, αξιολογώντας τη νομιμότητα και την παρανομία πάντα με τους νόμους του δικού της συστήματος, του καπιταλιστικού.

Για τις αξίες της εργατικής τάξης όμως, παρανομία είναι η ίδια η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, η ίδια η ύπαρξη ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κι αυτό ισχύει για όλους τους εργάτες και φυσικά για τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αν δεν ξεκινήσουν κάτω από αυτό το πρίσμα να βλέπουν τους αγώνες τους, τότε θα καταλήγουν να κυνηγούν «παρανομίες» της μιας επιχείρησης, προς όφελος της άλλης επιχείρησης...

Τα σημειώνουμε αυτά με αφορμή τη γνωστή τακτική της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ, η οποία την προηγούμενη βδομάδα ζήτησε εσπευσμένα από τους εκπροσώπους της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» στο ΔΣ εξουσιοδότηση προς το προεδρείο, για να προβεί σε μήνυση σε επαρχιακό ιδιωτικό σχολείο, που σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας παρανομεί. Σωστά, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καταγγέλλοντας αυτή την τακτική, σημείωσε: «Τέτοιες λογικές, που αφήνουν στο περιθώριο ταξικές μαζικές αγωνιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις και προωθούν το συνδικαλισμό του διαδρόμου και των δικαστηρίων, απαξιώνουν τα εκλεγμένα όργανα στα μάτια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ