Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρωτοβουλίες στήριξης του τραπεζικού κεφαλαίου

Σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση και τις ευρωενωσιακές αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ και χτες, διά μέσου του εκπροσώπου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε «πρωτοβουλία» για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του τραπεζικού κεφαλαίου για «να υπάρξει ασφάλεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ηρεμία στην αγορά».

ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση ΝΔ και Ευρωπαϊκή Ενωση επιχειρούν να συγκαλύψουν τις νέες παροχές και ενισχύσεις που ετοιμάζονται να προσφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο για να αντιμετωπίσει τα κρισιακά φαινόμενα, πίσω από ένα φιλολαϊκό προσωπείο που εκφράζεται με «την αύξηση του ελαχίστου ορίου εγγύησης καταθέσεων στις 50.000 ευρώ και για την Ελλάδα», την οποία ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «κίνηση στη σωστή κατεύθυνση».

Εξάλλου, χθες η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ότι «θα βάλει φόρους και ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «εγκαλούμαστε εμείς ότι θα βάλουμε νέους φόρους, από μία κυβέρνηση που κατέθεσε ήδη ένα προσχέδιο προϋπολογισμού, που έχει αυξήσει τους φόρους κατά 7,5 δισ. ευρώ». Πίσω από αυτές τις αποπροσανατολιστικές «κοκορομαχίες» τους, κρύβεται ότι ακόμα και τα ψίχουλα που πετάνε στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού καλούνται να τα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, αφού τα κέρδη του κεφαλαίου έχουν φροντίσει, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, να τα αφήσουν στο «απυρόβλητο».

Κάτι που περίτρανα επιβεβαίωσε χτες και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αναφέροντας: «Δεν αρνούμαι ότι και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βάλει φόρους ή ότι το φορολογικό σύστημα είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας του κοινωνικού κράτους, το φορολογικό σύστημα πρέπει να έχει άλλον προσανατολισμό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ