Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
Ελάτε να βρούμε τι μας ενώνει

Σε «διάλογο» για την αναζήτηση «κοινού πλαισίου» προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει «προγραμματική σύγκλιση», καλούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης μιλώντας χτες στην παρουσίαση του βιβλίου «Το τέλος του δικομματισμού;» των δημοσιογράφων Τ. Παπά και Τρ. Δραβαλιάρη, στην οποία συμμετείχε και ο Αλ. Αλαβάνος, αρχικά επιχείρησε να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε «προοδευτικές» και «συντηρητικές» πολιτικές δυνάμεις.

Ο Γ. Ραγκούσης, σε μια προσπάθεια να «αθωώσει» το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας τις κατά καιρούς δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περί ...«αριστερής μετατόπισης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε: «Εχει έρθει το τέλος του μύθου ότι όλοι ίδιοι είναι». Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κλείνει τον κύκλο του ο διμέτωπος αγώνας»...

Ακριβώς πάνω σ' αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μια «μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα το οδηγήσει στην πρώτη θέση και την αυτοδυναμία, ώστε να διασφαλίζεται σταθερότητα στη διακυβέρνηση». Βέβαια, την ίδια στιγμή κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ταυτόχρονα: «Θα επιδιώξουμε τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση πολιτικών δυνάμεων με τις οποίες συμφωνούμε, κατά προτεραιότητα της ανανεωτικής αριστεράς».

Ο Γ. Ραγκούσης επίσης υποστήριξε ότι «η αντίληψη συνεργασίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων είναι σε τελική ανάλυση η αντίληψη ενός νέου μοντέλου άσκησης εξουσίας» και σημείωσε ότι «δεν είναι αντιφατικοί αλλά απολύτως συμβατοί οι στόχοι της αυτοδυναμίας και της συνεργασίας». Μάλιστα, ο ίδιος επικαλέστηκε και τη διεθνή κρίση που «αποκαλύπτει τα τραγικά αδιέξοδα του χρηματιστηριακού καπιταλισμού», για να προβάλει τα σαθρά επιχειρήματα της σοσιαλδημοκρατίας περί επεξεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων για να «εφαρμόσουν λύσεις απέναντι στην ασυδοσία της αγοράς».

Πάνω σ' αυτή τη βάση ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να βρουν «τις μας ενώνει». Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας το περίγραμμα εξαπάτησης του λαού που θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «ο διάλογος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει πάνω στα θέματα της αύξησης του εισοδήματός του, της οικοδόμησης του κοινωνικού κράτους που τώρα κατεδαφίζεται, μιας νέας αναπτυξιακής προοπτικής, της προστασίας του περιβάλλοντος, ενός νέου διοικητικού μοντέλου της χώρας».

Την ίδια στιγμή, Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι αν κάποιος φοβάται τη συνεργασία ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι η κυβέρνηση και υποστήριξε ότι «ο Καραμανλής θα προχωρήσει σε εκλογές μόλις διαισθανθεί ότι κινούνται διαδικασίες διαλόγου και συνεννόησης των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ