Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διεκδικούν το χρίσμα του καλού διαχειριστή

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα για τους «κερδοσκόπους» θα πάρει, λέει, το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να πατάξει την ακρίβεια.

Τι είναι αυτοί οι «κερδοσκόποι», όμως, δε μας διευκρίνισε. Προφανώς, θα έχει τους λόγους του.

Αραγε, συγκαταλέγει ανάμεσά τους τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ; Τις εταιρείες πετρελαιοειδών; Τις μεγάλες βιομηχανίες; Τα παραρτήματα των πολυεθνικών και, φυσικά, τις τράπεζες;

Προφανώς όχι. Γιατί, αν ήθελε να πάρει μέτρα ενάντιά τους, θα το είχε κάνει στα τόσα χρόνια που κυβερνά.

Αντιθέτως, από ...προνόμιο σε προνόμιο και από φοροαπαλλαγή σε φοροαπαλλαγή τούς πάει.

Οσο για τους περίφημους ελέγχους, όλοι γνωρίζουμε ότι περιορίζονται στο να υπάρχει ...νομότυπο ξεζούμισμα του καταναλωτή και τίποτε περισσότερο.

Αλλωστε, οτιδήποτε άλλο θα ήταν ενάντια στην «ελεύθερη αγορά», στις αρχές της ΕΕ και των παγκόσμιων οικονομικών οργανισμών (με τους οποίους οι κυβερνώντες συμφωνούν ασυζητητί).

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ αμφιβολία, κ. Παπανδρέου, σχετικά με το ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ρεαλιστικό και αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση». Είμαστε απόλυτα βέβαιοι.

Μόνο που το «σχέδιο» αφορά το πώς θα βγουν από την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν και, ει δυνατόν, πιο κερδισμένοι από πριν.

Αλλωστε, έχει δώσει δείγματα γραφής και στο παρελθόν (όταν κυβερνούσε) και στο παρόν (όταν δηλώνει πως θα στηρίξει κάθε κίνηση της κυβέρνησης για στήριξη των τραπεζιτών).

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι στις «δύσκολες ώρες» και οι δυο δίνουν εξετάσεις και θέλουν να φανούν καλοί απέναντι στα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Το ...χρίσμα του καλού διαχειριστή, άλλωστε, σε τέτοιες καταστάσεις «παίζεται» και προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Αυτό καλό είναι στα σίγουρα για τον κόσμο. Γιατί αποκαλύπτονται και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ