Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποσυρθούν από τον τζόγο, να επιστραφούν τα κλεμμένα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως από το χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα χωρίς καμιά απώλεια και σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα μεγάλη κλοπή σε βάρος των εργαζομένων με τη λεηλασία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα κ.α. Απαιτεί την άμεση επιστροφή των χρημάτων χωρίς καμία απώλεια για τα Ταμεία, καθώς και την επιστροφή όλων των κλεμμένων από βιομήχανους, τραπεζίτες, χρηματιστές, εφοπλιστές κλπ. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν υγιείς ή τοξικές τοποθετήσεις χρημάτων των εργαζομένων στο χρηματιστήριο. Ολα δουλεύουν σε βάρος τους και υπέρ του κεφαλαίου.

Ο,τι ισχυρίστηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδεικνύονται ψέματα με τεράστιες συνέπειες για τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους, γιατί συνειδητά οδήγησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων των εργαζομένων στο χρηματιστήριο. Μεγάλες είναι οι ευθύνες και του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που ανέχτηκε και στήριξε με διάφορα προσχήματα το τζογάρισμα των αποθεματικών.

Πάνω από 25 τρισ. δραχμές καταχράστηκαν από τα Ταμεία οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις τη δεκαετία 1950-1970. Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ κλάπηκαν στο χρηματιστήριο την τριετία 1999-2002. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με τα δομημένα ομόλογα. Πάνω από 5 δισ. ευρώ το χρόνο από την εισφοροδιαφυγή.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν. Να μην ανεχτούν άλλο την κλοπή και την κοροϊδία. Να υποστηρίξουν μαχητικά τη θέση του ΚΚΕ για σταμάτημα κάθε μορφής τζογαρίσματος των αποθεματικών και επιστροφή όλων των κλεμμένων. Να διεκδικήσουν σύγχρονα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ θα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό και σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ