Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να χειραφετηθεί ο λαός από την πολιτική «σοσιαλιστών» - νεοφιλελεύθερων

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για πλήρη και σε βάθος διερεύνηση πολιτικών εγκλημάτων, σαν αυτό που αφορά στην υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου, επανέλαβε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ και το δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου. Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι αυτό το πολιτικό έγκλημα έχει ρίζες και στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, καθώς για το ΚΚΕ ξεκίνησε το 1996, και στις κυβερνήσεις της ΝΔ, ότι υπάρχουν εξίσου μεγάλες πολιτικές ευθύνες και για τα δύο κόμματα. Συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κατ' αρχήν αντίρρηση ούτε για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά δε θέλησε να προδικάσει πώς θα εκφραστεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. Για την ουσία του ζητήματος, μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Αν αγοράζονται και πουλιούνται λιμάνια και αεροδρόμια, ποιος να νοιαστεί για τη Βιστονίδα;»...

Η Αλ. Παπαρήγα ρωτήθηκε και για την οικονομική κρίση, για την οποία εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ με όλα τα υπόλοιπα κόμματα για το χαραχτήρα της, λέγοντας ότι αυτή η κρίση δεν είναι μόνο πιστωτική, αλλά πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα.

Συμπλήρωσε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται επιδιώκεται μια ένεση για την κερδοφορία στο τραπεζικό κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι φυσικά να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις για το άμεσο μέλλον στην Ελλάδα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Να πω πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, δεν μπορώ να βάλω στοίχημα. Εμείς ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι γι' αυτές. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα κανονίσει τα πράγματα, πότε τον συμφέρει, την κατάλληλη στιγμή που θα έχει τις μικρότερες απώλειες, να προλάβει τις μεγαλύτερες. Αυτός θα είναι ο χρόνος πραγματοποίησης.

Το κυριότερο για εμάς είναι το εξής: Θα υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία στο λαό για να διαμορφώσει μια ψήφο που πρέπει να είναι πολύ διαφορετική απ' ό,τι έως τώρα; Θα εγκλωβιστεί στο δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Θα εγκλωβιστεί στο δίλημμα κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ ή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ; Εάν εγκλωβιστεί σε ένα τέτοιο δίλημμα, μπορεί να σας πω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα χειρότερα. Πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό και πρέπει να χειραφετηθεί ο λαός από την κυρίαρχη πολιτική του "σοσιαλιστή" Μπράουν, του νεοφιλελεύθερου Καραμανλή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόψτε τη φόρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! (2007-07-17 00:00:00.0)
Η Υγεία να αποτελέσει κριτήριο ψήφου (2007-07-10 00:00:00.0)
Ο λαός να αγνοήσει τις Σειρήνες εκβιαστικών διλημμάτων (2007-02-04 00:00:00.0)
Μονόδρομος η λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις (2001-12-23 00:00:00.0)
ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ στις πολιτικές εξελίξεις (2001-12-20 00:00:00.0)
Ούτε υποταγή ούτε απομόνωση (1996-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ