Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Γκρεμίζουν το άγαλμα του Στάλιν

Ανακοίνωση της ΚΕ του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας

Το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας (ΕΚΚΓ), με ανακοίνωσή της Κεντρικής Επιτροπής του, καταδικάζει τη νέα αντικομμουνιστική απόφαση των αρχών της Γεωργίας, που ανακοίνωσαν ότι θα ξηλώσουν το άγαλμα του Στάλιν και θα μετατρέψουν το Σπίτι-Μουσείο του σε «Μουσείο κατοχής της Γεωργίας από τη Ρωσία», χτυπώντας και μ'αυτό τον τρόπο το σοσιαλισμό, ιδιαίτερα στην περίοδο που στην ηγεσία του κράτους και του κόμματος ήταν ο Ιωσήφ Στάλιν.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Η σημερινή κυβέρνηση της Γεωργίας, που αποτελείται από επιθετικούς εθνικιστές με επικεφαλής τον ψυχικά ανισόρροπο πρόεδρο, αποφάσισε πριν λίγες μέρες να ξηλώσει το μνημείο του "εχθρού του γεωργιανού λαού" Ι. Στάλιν, ενώ το Σπίτι-Μουσείο στο όνομά του, να το μετατρέψει σε μουσείο κατοχής της Γεωργίας από τη Ρωσία. Το μνημείο του Ι. Στάλιν και το Σπίτι-Μουσείο βρίσκονται στο κέντρο της γενέτειρας του Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν, στην πόλη Γκόρι.

Η ομάδα του Μ. Σαακασβίλι, δρώντας ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Γεωργίας, με κάθε πρακτικό της βήμα της δείχνει πως είναι ξένη προς τους λαούς της χώρας μας. Η σημερινή εξουσία, αφού ξεκίνησε την αιματηρή επίθεση στη Νότια Οσετία, ως αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος και η αναπηρία χιλιάδων ανθρώπων, οσέτιας, γεωργιανής, ρωσικής και άλλων εθνοτήτων, επιδιώκει τώρα να καταστείλει με αυτόν τον τρόπο κάθε αντίσταση και να σώσει τον εαυτό της από τη δίκαιη τιμωρία.

Το μνημείο του Ι. Στάλιν και το Σπίτι-Μουσείο στο όνομά του πέρασαν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της κριτικής της "προσωπολατρίας". Ο λαός της Γεωργίας τα υπερασπίστηκε με το αίμα του. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, σε συνθήκες αχαλίνωτου εθνικισμού, αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού ο λαός και πάλι υπερασπίστηκε το μνημείο και το Σπίτι-Μουσείο, οργανώνοντας την εικοσιτετράωρη περιφρούρησή τους.

Τις μέρες του Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της εγκληματικής επίθεσης των γεωργιανών ακραίων εθνικιστών στη Νότια Οσετία, το μνημείο παρέμεινε στη θέση του, ως και σήμερα ως μνημείο ανδρείας, αγάπης στην πατρίδα, ως σύμβολο λαϊκής εξουσίας, δικαιοσύνης, πίστης στην υπόθεση των εργαζομένων, ως σύμβολο αδελφότητας και φιλίας μεταξύ των λαών. Και να τώρα που οι νεοφασίστες - σαακασβίλιοι άρχισαν να φοβερίζουν αυτό το σύμβολο.

Το σημερινό καθεστώς της Γεωργίας, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Που δε θέλει να επιλύσει τα κοινωνικο-οικονομικά και εθνικά προβλήματα με την εμπειρία της «μνησίκακης» σοβιετικής εξουσίας, και πάλι αρχίζει την πάλη με τα αγάλματα, με τα σύμβολα της σοβιετικής σοσιαλιστικής ιδεολογίας.

Οι Αρχές της Γεωργίας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την τρομοκράτηση της διαφορετικής γνώμης, των πολιτικών τους αντιπάλων, ιδιαίτερα εκείνων που τάσσονται υπέρ της άμεσης αλλαγής του καθεστώτος, υπέρ της αποκατάστασης της λαϊκής εξουσίας, της φιλίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τους λαούς της Οσετίας και της Αμπχαζίας, με τους άλλους αδελφούς λαούς.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΕΚΚΓ προειδοποιεί την κυβέρνηση και την προεδρία να μην τολμήσουν να επιβουλευτούν το μνημείο και το Σπίτι-Μουσείο του Ι. Στάλιν.

Είναι καιρός να σταματήσει η υβριστική στάση απέναντι στις μεγαλύτερες γενιές, στους πατεράδες και στις μητέρες μας, στους παππούδες και τις γιαγιάδες, στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Γεωργίας, που έδωσαν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους για την πατρίδα!

Η ΚΕ του ΕΚΚΓ καλεί το λαό της Γεωργίας, τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Γεωργίας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη γρηγορότερη απελευθέρωση της χώρας από το εγκληματικό καθεστώς του Σαακασβίλι».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ