Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Ανεπαρκείς οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα προς τον υπουργό Αιγαίου

«Ηταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος». Αυτό το γνωμικό ταιριάζει για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Λήμνου. Ηταν λειψές και προβληματικές μέχρι τώρα, αλλά μετά τις εξελίξεις από το ναυτικό έγκλημα της Πάρου έγιναν ανύπαρκτες, αφού τα περισσότερα καράβια της ΝΕΛ, που προσέγγιζαν στο νησί, αλλά και το «ΙΑΛΥΣΣΟΣ», έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να δίνει η Λήμνος την εικόνα αποκλεισμένου από θαλάσσης νησιού.

Τα οξυμένα αυτά προβλήματα τέθηκαν την Κυριακή 8 Οκτώβρη, μέρα της επετείου της απελευθέρωσης του νησιού, στον υπουργό Αιγαίου σε σύσκεψη φορέων στο Επαρχείο Λήμνου. Να σημειώσουμε ότι οι φορείς που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νησιού πήγαν στη σύσκεψη αυτή «απρόσκλητοι», αφού ο έπαρχος του νησιού αρνήθηκε να τους καλέσει γιατί ο ίδιος διαφωνεί με το αίτημα των φορέων για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, ο οποίος αφού κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ στο χώρο της ακτοπλοΐας, που ενισχύει την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και δημιουργεί τις συνθήκες για ναυτικές τραγωδίες όπως αυτή της Πάρου, ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για έναν ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοΐας ως μόνη αξιόλογη λύση, που θα εξασφαλίζει στους κατοίκους των νησιών επαρκώς αξιόπιστες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, και δήλωσε τη συμπαράστασή του στο αίτημα των μαζικών φορέων για καθημερινές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Λήμνο. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον υπουργό Αιγαίου να παρέμβει αυτή τη στιγμή προς τον υπουργό Ναυτιλίας για να δοθεί έστω και προσωρινή λύση στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του νησιού. Ομως, ο υπουργός Αιγαίου αρνήθηκε στην ουσία να αποδεχτεί το αίτημα αυτό και δήλωσε ότι πιθανόν να συνεννοηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας μελλοντικά.

Τελικά, το πρόβλημα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τους κατοίκους της Λήμνου παραμένει και η μόνη διέξοδος που μπορεί να φανεί είναι η λύση να έρθει μέσα από τους μαζικούς και διαρκείς αγώνες των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ