Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ Α. ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Απολογείται σήμερα για την «υπόθεση Εξαρχείων»

Με την απολογία του Αβραάμ Λεσπέρογλου συνεχίζεται σήμερα η δίκη του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την υπόθεση της απόπειρας διάρρηξης εργαστηρίου οδοντοτεχνικής στις 24-10-1982 στα Εξάρχεια και το σοβαρό τραυματισμό του αρχιφύλακα Γ. Ψαρουδάκη. Κατά τη χτεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε ο κύκλος καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης. Επίσης, διαβάστηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου οχτώ ψηφίσματα συμπαράστασης προς τον κατηγορούμενο, που εξέδωσαν συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς της γενέτειράς του Πρέβεζας, καθώς και άλλο, ανάλογο κείμενο με εκατοντάδες υπογραφές κατοίκων του νομού.

Στη δίκη κατέθεσαν χτες οι παρακάτω μάρτυρες υπεράσπισης: Τάσος Κατιτζάρος: «Οργανωθήκαμε μαζί στον αγώνα ενάντια στη δικτατορία. Στην αγωνιστική του διαδρομή ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με το παλαιστινιακό κίνημα. Δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το γεγονός».

Γιώργος Μπαλάφας: «Γνωριστήκαμε στη φυλακή πρόσφατα για 20 μέρες. Μου είπε πως δεν έχει καμία ανάμειξη στο περιστατικό, αλλά ότι είχε δώσει χαρτιά σε Παλαιστίνιο. Ηταν συνηθισμένο στο χώρο μας να βοηθάμε με οποιοδήποτε τρόπο τους Παλαιστίνιους».

Περικλής Κοροβέσης: «Νομίζω ότι την ταυτότητά του ο Λεσπέρογλου την έδωσε στον Παλαιστίνιο για να τον εξυπηρετήσει, ώστε να μπορεί να κινηθεί».

Παν. Κεφαλληνός: «Είχε ταυτιστεί με την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού και ήθελε να δικαιωθεί ο αγώνας αυτός. Πιστεύω ότι σ' αυτή την υπόθεση δεν είχε ανάμειξη».

Επαμ. Σκυφτούλης: «Θεωρώ ότι είναι μια πλεκτάνη, μια σκευωρία από αυτές που στήνει η αστυνομία για να καταδικάσει αγωνιστές. Αυτού του τύπου οι αγωνιστές δε χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Δεν πιστεύω ότι έλαβε μέρος στο περιστατικό αυτό».

Ενριέτα Βέλσεν, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμστερνταμ: «Γνωρίζω τον κατηγορούμενο από το 1988. Εργαζόταν στο Αμστερνταμ κυρίως σαν ελαιοχρωματιστής. Αισθάνθηκα τρομερή έκπληξη όταν πληροφορήθηκα τη σύλληψή του. Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δράστης όσων πράξεων κατηγορείται. Εχει πολλούς φίλους στην Ολλανδία».

Αντώνιος - Παύλος Μπέρβερς, Ολλανδός δημοσιογράφος: «Τον γνώρισα το 1993, όταν μου έβαψε το σπίτι. Ηταν πολύ αξιόπιστος άνθρωπος. Δεν πιστεύω να διέπραξε όσα κατηγορείται».

Γιοχάνες Βοράντζε, Ολλανδός επιπλοποιός: «Από το 1993 δουλεύαμε μαζί. Επαθα σοκ όταν έμαθα το Φλεβάρη ότι συνελήφθη στην Ελλάδα σαν τρομοκράτης. Δεν ήξερα ότι έδωσε την ταυτότητά του, αλλά κι εγώ στη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα είχα δώσει το διαβατήριό μου σε Ελληνα».

Σωφρ. Παπαδόπουλος: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι μπορούσε να έχει κάνει τέτοια πράξη».

Χρ. Μπίστης: «Με τον τρόπο που προσπάθησε πολιτικά να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο παλαιστινιακό κίνημα είμαι πεπεισμένος ότι δεν είχε συμμετοχή στις πράξεις αυτές».

Γερ. Μπουκουβάλας: «Είναι τελείως άσχετος με τις κατηγορίες. Κι εγώ είχα δώσει κάποτε την ταυτότητά μου σε κάποιον για να νοικιάσει σπίτι».

Γιάννης Σερίφης: «Τον γνωρίζω εδώ και 25 χρόνια από τους αγώνες. Είμαι σίγουρος πως για ό,τι κάνει αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Γι' αυτό που κατηγορείται, πιστεύω ότι έδωσε την ταυτότητά του».

Απ. Παπαδόπουλος (εξάδελφος του Α. Λεσπέρογλου): «Μεγαλώσαμε μαζί στην Πρέβεζα. Δεν ήταν καθόλου βίαιος. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοια ενέργεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το μέλλον μάς ανήκει» (2002-11-10 00:00:00.0)
Κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης (2001-10-17 00:00:00.0)
Αθώος ο Αβρ. Λεσπέρογλου (2001-03-28 00:00:00.0)
Δίκαιη δίκη για τον Α. Λεσπέρογλου (2001-03-21 00:00:00.0)
Παλαιστίνιος τραυμάτισε τον αστυνομικό (2000-10-07 00:00:00.0)
Αστήριχτο το κατηγορητήριο (2000-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ